11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bucureştean acuzat de complicitate la omor, reţinut de poliţiştii din Vâlcea

Un bucureştean acuzat de complicitate la omor, reţinut de poliţiştii din Vâlcea

Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, bănuit de comiterea infracţiunii de complicitate la omor, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autorităţile franceze, a fost reţinut de poliţiştii vâlceni.

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, în cursul zilei de 23 decembrie poliţiştii serviciilor operative, Investigaţii Criminale, Acţiuni Speciale şi Rutier, toate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în colaborare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ioneşti, l-au depistat pe C.L., de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Franţa au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la omor. C.L. este bănuit că, în data de 14 decembrie 2014, în Boulogne – Billancourt, ar fi ajutat un amic să ucidă un bărbat. Victima a fost împuşcată de trei ori.

Pentru depistarea bucureşteanului, poliţiştii vâlceni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, în vederea demarării procedurilor legale, în vederea predării către autorităţile franceze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS