14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljComandantul Dragnea îi ordonă „soldatului disciplinat“ - Olguța Vasilescu, marș forțat spre parlament

Comandantul Dragnea îi ordonă „soldatului disciplinat“ – Olguța Vasilescu, marș forțat spre parlament

Dragnea şi Vasilescu şi-au făcut un selfie la Centrul Multifuncţional din Craiova, unde a avut loc conferinţa din iulie 2015 în care a fost aleasă conducerea PSD Dolj (Foto: pagina de facebook a Liei Olguţa Vasilescu)
Dragnea şi Vasilescu şi-au făcut un selfie la Centrul Multifuncţional din Craiova, unde a avut loc conferinţa din iulie 2015 în care a fost aleasă conducerea PSD Dolj (Foto: pagina de facebook a Liei Olguţa Vasilescu)

Craiovenii ar putea fi chemați să aleagă un nou primar, anul viitor, după ce actualul edil, OIguța Vasilescu, prima pe lista de Dolj la Camera Deputaților din partea PSD, a intrat din nou în parlament. Deși a declarat că ar prefera să rămână primar și că s-a pus pe listă doar pentru a atrage voturi, șeful său de partid, Liviu Dragnea, a anunțat ieri că toți aleșii locali care au devenit parlamentari rămân la București. Vasilescu a precizat că este „soldat disciplinat al partidului“ și că va face ceea ce i se va spune. Organizația PSD Dolj așteaptă încă o decizie concretă în acest sens.

Încă din momentul în care a devenit public faptul că este prima pe lista pentru Camera Deputaților din partea PSD Dolj, Olguța Vasilescu a scăldat-o în privința rămânerii ca primar al Craiovei. Proaspăt realeasă în iunie pentru al doilea mandat de edil-șef, Vasilescu a spus atunci că, dacă va ajunge deputat (o formalitate atât timp cât era prima pe listă), va pleca la București doar dacă va primi o funcție din care să poată ajuta mai mult Craiova. S-a speculat la vremea respectivă că este vorba despre un post de ministru sau de președinte al Camerei Deputaților, eventual de vicepremier. O posibilă variantă pentru alegerea mandatului de deputat era posibila imunitate oferită de calitatea de parlamentar în fața unor eventuale dosare penale noi instrumentate de DNA. Vasilescu a dat apoi semne că ar putea renunța la primărie, invocând probleme dificil de depășit în administrație. „Nu știu dacă voi merge înapoi în Parlamentul României. Eu vă spun foarte sincer că
mi-aș dori să rămân primar în continuare, însă este aproape imposibil să mai lucrezi în administrație la ora actuală. Și asta nu o spun doar eu, o spune orice primar din România cu care vă veți întâlni“, spunea ea la un moment dat. Declarația venea în apropiere de alegerile parlamentare din 11 decembrie, când PSD nu spera că va obține un scor atât de mare care îi va permite să formeze guvernul.
Ieri, deputații și-au preluat mandatele, iar Vasilescu a fost întrebată ce va face: rămâne la primărie sau în parlament? „Încă nu m-am decis. Am termen 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate, apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nici o decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile“, a spus ea, precizând că, personal, și-ar dori să rămână primar, dar decizia, de fapt, îi aparține lui Liviu Dragnea. „Eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face“, a completat Vasilescu. Replica lui Dragnea nu s-a lăsat așteptată prea mult. Întrebat dacă aleşii localii ai PSD care au câştigat un mandat de parlamentar vor demisiona din funcţiile alese, Dragnea a răspuns afirmativ. „Ei nu au candidat ca să tragă lista, că nu a tras lista nimeni dintr-un județ. Din moment ce au mers în campanie și au vorbit cu oamenii și le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici în parlament“, a spus el.

PSD Dolj așteaptă confirmarea

Deși directiva lui Dragnea este clară, organizația PSD așteaptă o confirmare a acestui lucru. „Nu este nimic stabilit. Vom vedea ce va fi. Nu știu dacă Olguța rămâne deputat“, a declarat președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda. Întrebat dacă PSD are un candidat pregătit pentru alegerea noului primar, Manda a spus că acest lucru se va lămuri în viitor. „Noi discutăm când știm clar, nu pe supoziții“, a precizat el. Unul dintre coordonatorii campaniei electorale din Dolj, deputatul PSD Ion Călin, a declarat că, în eventualitatea organizării alegerilor pentru primărie, partidul va desemna un candidat. „Asta nu este o problemă atât timp cât am obținut peste 60% în Craiova și în județ. Mai întâi să se lămurească lucrurile la București. Eu am spus întotdeauna că pentru Craiova ar fi fost mină de aur să aibă un om în guvern“, a declarat el. GdS a încercat să obțină un punct de vedere din partea Olguței Vasilescu după precizările președintelui PSD, Liviu Dragnea, dar el nu a venit până la închiderea ediției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS