10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSume record cheltuite de Pandurii în acest an, club aflat în insolvenţă

Sume record cheltuite de Pandurii în acest an, club aflat în insolvenţă

Clubul Pandurii a risipit zeci de milioane de lei
Clubul Pandurii a risipit zeci de milioane de lei

Clubul de fotbal Pandurii, deţinut în proporţie de 70% de Complexul Energetic Oltenia, a beneficiat în acest an de peste 24,5 milioane de lei, însă tot a intrat în insolvenţă. Mai mult decât atât, clubul are datorii de 5,7 milioane de euro, către bugetul de stat, jucători şi angajaţi, precum şi agenţi economici. Cheltuielile au depăşit însă cu mult încasările care au fost totuşi consistente. Marin Golea, administratorul Clubului Pandurii, a declarat că problemele au început în momentul în care asociatul principal, Complexul Energetic Oltenia, a întrerupt finanţarea fotbalului. Nu aceasta este însă în totalitate cauza intrării în insolvenţă a echipei, ci cheltuielile uriaşe în care a fost angajat Clubul. „Sper că împreună cu administratorul judiciar să reuşim să începem să achităm din sume. Sunt jucători cu salarii foarte mari. Nu cred că vor mai rămâne jucătorii cu salarii mai mari de 2.500 de euro. Nu cred că se pune problema evitării retrogradării, chiar şi în condiţiile acestea grele. Echipa va rămâne fără probleme în primul eşalon, chiar dacă vor pleca jucători“, a declarat Marin Golea.
Au fost mulţi bani, dar au fost risipiţi

Marin Golea este revoltat de ceea ce a găsit la Clubul Pandurii şi nu înţelege cum au putut fi cheltuiţi zeci de milioane de lei şi echipa să aibă în continuare datorii de milioane de euro şi să ajungă în insolvenţă. Chiar dacă asociatul principal va încheia pe profit şi va relua finanţarea sunt şanse mici ca Pandurii să iasă din insolvenţă în 2017. „Oamenii aceştia ar fi trebuit să vadă puterea economică a judeţului. Deşi au beneficiat de un sprijin consistent de la CEO, au fost cheltuite sume mari de bani. Eu trebuie să mă întorc acum cu doi ani în urmă şi să văd cum s-au cheltuit fondurile. Nu ştiu cine a dat voie să se cheltuiască haotic banii în Club. Cum să cheltui asemenea sume şi să mai ajungi şi în datorii?! După Sărbători o să facem publice anumite situaţii financiare. Eu sper să fie reluată finanţarea de la CEO nu cu 16,3 milioane de lei, ca până în vară, dar măcar o finanţare care să fie chiar mult mai mică de jumătate din cât a fost, în aşa fel încât să ne continuăm activitatea. Ieşim din insolvenţă în 2017 dacă se reia vechea contribuţie de la CEO, dar nu cred că va fi posibil. Cred că se va întinde pe doi ani insolvenţa, la cum va arăta planul administratorului judiciar. Clubul depinde financiar şi de performanţele din campionat, şi de încasări. Trebuie să se autofinanţeze“, a mai spus Marin Golea.

Răducan: „Eu m-am descurcat cu ceea ce am avut“

Întrebat despre cum s-a ajuns la Pandurii în această situaţie, Narcis Răducan, fostul manager al Clubului de fotbal din Târgu Jiu, a declarat că nu are nici un fel de emoţii în privinţa modului în care a gestionat banii echipei. „Există un audit la Club. Administratorul judiciar va face o analiză asupra modului în care au fost cheltuite fondurile. Nu am nici un fel de probleme dacă se face acest lucru. Eu am cheltuit legal banii. Finanţele au venit în control, a venit şi Corpul de Control al premierului. O să se prezinte rezultatele. Sunt date clare pe care le-au verificat. Cine face astfel de afirmaţii că s-au cheltuit altfel fondurile nu are dreptate, nu ştie să gestioneze astfel de lucruri. Eu m-am descurcat cu ce am avut. De la principalul finanţator nu au mai venit bani. Altceva nu mai am ce să mai comentez“, a declarat Narcis Răducan. Acesta se află înscris în Tabelul preliminar al creditorilor Clubului Pandurii cu suma de 436.277 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS