16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţă cu tema "Tinerețea între bucuria cunoașterii și libertinaj- Tinerii și nevoile lor", la Filarmonica ”Oltenia”

Craiova: Conferinţă cu tema „Tinerețea între bucuria cunoașterii și libertinaj- Tinerii și nevoile lor”, la Filarmonica ”Oltenia”

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (A.S.C.O.R), filiala Craiova în parteneriat cu Mitropolia Olteniei și Filarmonica ”Oltenia” din Craiova invită studenții craioveni, dar și tinerii de orice vârstă la Conferința ”Tinerețea între bucuria cunoașterii și libertinaj- Tinerii și nevoile lor” susținută de Lect. Univ. Dr. Adrian Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” din Iași pe data de 15 decembrie 2016. Tot în cadrul aceleiași seri va avea loc lansarea celei mai recente lucrări a invitatului: ”Lumina celui nevăzut- O privire teologică în raționalitatea Creației și teoriile științifice recente despre Univers” vol. I și II.

Evenimentul va avea loc în sala de spectacol a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova începând cu ora 17:30 și va fi structurat în patru părți: scurt recital de colinde vechi susținut de corul A.S.C.O.R. Craiova, prelegerea conferențiarului, urmată de sesiunea de întrebări din partea publicului și lansarea de carte. Intrarea este liberă.

Părintele diacon Adrian Sorin Mihalache este licenţiat în Matematică şi Teologie, a absolvit cursuri de master în Psihologie, Filosofie, Teologie ortodoxă şi Fizică teoretică. Din anul 2010 este doctor în Filosofie al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, iar în prezent urmează un doctorat în neuroștiințe la Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloaie” din Iaşi din anul 2008, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science” și coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă din 2014.

Părintele diacon Adrian Sorin Mihalache realizează şi moderează din 2010 emisiunea „Lumina celui nevăzut” la TV Trinitas, este trainer în cadrul “Atelierului de restaurare a vieții” demarat în 2015 și este implicat în numeroase proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.

Conferința aceasta se înscrie și ea în ciclul de conferințe și seri duhovnicești pe care A.S.C.O.R. Craiova plănuiește a le organiza începând cu acest an universitar pentru a aduce înaintea publicului din Craiova oameni valoroși, profesioniști, creștini buni, modele de urmat în societate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS