Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a președintelui Asociației Fermierilor din satul Negrușa, comuna mehedințeană Cireșu, acuzat că a obținut aproape 80.000 de lei de la APIA Mehedinți în baza unor falsuri.
Bărbatul este judecat pentru comiterea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals material în înscrisuri oficiale.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție au reținut că, între anii 2010 – 2012, „inculpatul Bordea Stelian a depus, în nume propriu, cu rea-credință, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mehedinți, mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 45 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate. Printre documentele respective, inculpatul a trimis și un contract de arendare, întocmit în fals, din care rezulta că Asociația Fermierilor din satul Negrușa, județul Mehedinți, a arendat de la Primăria comunei Cireșu suprafața de 40 ha“.
În final, în baza documentelor depuse, bărbatul a obținut de la APIA suma totală de 77.676 de lei.
Procurorii DNA au mai precizat că în dosarul penal, care a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinți, APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 77.665 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile care aparțin inculpatului.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.