10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedic chirurg, condamnat definitiv pentru luare de mită

Medic chirurg, condamnat definitiv pentru luare de mită

Curtea de Apel Craiova a hotărât, miercuri, să condamne la doi ani de închisoare cu suspendare un medic chirurg de la Spitalul din Filiași, acuzat că a primit mită pentru efectuarea unei operații. Inițial, medicul fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către judecătorii de la Tribunalul Dolj. Este vorba de medicul chirurg Viorel Cerbulescu de la Spitalul Filişanilor din Filiaşi, trimis în judecată la sfârșitul lunii august într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită.
În acest dosar, anchetatorii au reținut că, în iulie, medicul Cerbulescu a consultat un pacient căruia i-a explicat că trebuie să se prezinte a doua zi la spital, pentru a fi operat de urgenţă. Procurorii au stabilit că, a doua zi, medicul Cerbulescu a intrat în sala de operații abia după ce a fost „stimulat“ cu suma de 100 de euro. „Primii doi (părinții pacientului – n.r.) au mers de mai multe ori în cabinetul inculpatului Cerbulescu Viorel pentru a-i spune că au ajuns şi a-l ruga să vină să-l opereze pe fiul lor. Deşi inculpatul le spunea de fiecare dată că va veni şi-l va opera, văzând că acesta întârzie şi temându-se pentru starea de sănătate a fiului lor, cei doi denunţători au luat hotărârea de a-i da inculpatului suma de 100 de euro. Denunţătorii au mers din nou în cabinetul inculpatului Cerbulescu Viorel, unde denunţătorul V.M., în prezenţa soţiei sale, V.I., i-a remis inculpatului o bancnotă de 100 de euro, introducând-o în buzunarul din dreapta al halatului cu care medicul era îmbrăcat. Imediat după ce denunţătorii i-au dat inculpatului banii, acesta a mers la martorul V.I.M., care aştepta pe holul spitalului, şi l-a invitat în sală, unde l-a operat de îndată“, au reținut procurorii doljeni. Ulterior, pentru că nu era asigurat, pacientul operat a fost externat, iar peste câteva zile, o asistentă a spitalului a refuzat să-i schimbe pansamentul. În acest context, părinții pacientului au făcut scandal și au formulat un denunț împotriva medicului, iar în final, Cerbulescu le-a înapoiat cei 100 de euro.
În fața anchetatorilor, doctorul Cerbulescu nu a recunoscut comiterea faptei și a susținut că nu a primit nici un ban de la familia pacientului pe care îl operase. Medicul Viorel Cerbulescu a fost arestat preventiv pe 6 august, iar pe 14 octombrie a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Dolj la doi ani de închisoare pentru fapta comisă. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel de inculpat, iar miercuri, pe 7 decembrie, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Instanța a admis acțiunea inculpatului și a dispus suspendarea pedepsei de doi ani de închisoare. De asemenea, instanța a dispus eliberarea din arest a medicului Cerbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS