16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, pe primul loc la contestațiile depuse la concursul pentru directori

Doljul, pe primul loc la contestațiile depuse la concursul pentru directori

Doljul a înregistrat cele mai multe cereri de reevaluare a probei de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din instituțiile de învățământ preuniversitar (Foto: Arhiva GdS)
Doljul a înregistrat cele mai multe cereri de reevaluare a probei de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din instituțiile de învățământ preuniversitar (Foto: Arhiva GdS)

În urma centralizării contestațiilor depuse de candidații care au participat la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, județul Dolj este pe primul loc după numărul de solicitări pentru reevaluarea probei de interviu.

La nivel național s-au înregistrat 281 de contestații după susținerea probelor de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar, anunță Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Clasamentul pe județe arată că cele mai multe cereri de reevaluare a probei de interviu, singura probă care se putea contesta pe baza documentelor, dar și a înregistrărilor video, arată că în Dolj sunt cei mai mulți nemulțumiți, înregistrându-se 30 de contestații, urmat de Capitală, cu 25 de cereri, și județul Timiș, cu 23 de contestații. Există și județe fără nici o contestație: Tulcea, Ialomița, Giurgiu și Călărași.
În Dolj a fost contestat concursul de la 21 de unități școlare. Cele mai multe cereri, trei, vizează concursul pentru director de la Școala Gimnazială „Elena Farago“. S-a solicitat, de asemenea, reevaluarea interviului pentru funcția de director de la Colegiul „Carol I“ din Craiova, doi candidați fiind nemulțumiți de evaluare. Nemulțumiri au fost și la concursul pentru funcțiile de conducere de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, fiind înregistrate două contestații pentru concursul de director și alta pentru evaluarea de la director adjunct. Și pentru funcția de director adjunct de la Școala „Traian“ au fost candidați care contestă proba de interviu. În ceea ce privește liceele, pentru Liceul CFR s-a depus o contestație pentru director și alta pentru director adjunct. O situație similară este la Liceul Amărăștii de Jos.
Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale vor avea loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Sunt declarați „admiși“ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și un punctaj total de cel puțin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs. Cererile de reevaluare vor fi soluționate în alt județ. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 decembrie. Ultima etapă a concursului – validarea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată pe 16 decembrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS