17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRoșianu, acuzat că a încercat să-l scoată din țară pe Gigioc

Roșianu, acuzat că a încercat să-l scoată din țară pe Gigioc

Ieri, cei trei suspecți au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța i-a pus sub control judiciar
Ieri, cei trei suspecți au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanța i-a pus sub control judiciar

Procurorii doljeni au cerut, ieri, fără succes însă, arestarea preventivă a altor trei inculpați în dosarul în care Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, este acuzat de complicitate la tentativă de omor. Este vorba de Ion Ilie, Gigel Roşianu și Irinel Coandă, care au fost reținuți în cursul zilei de marți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cei care instrumentează acest dosar, susțin că atât Ion Ilie, cât și Gigel Roșianu ar fi încercat să-l ajute pe Vadik Gigi Zavera să plece din țară pentru a se sustrage cercetărilor într-un dosar în care este acuzat de complicitate la tentativă de omor. Vadik Gigi Zavera a fost pus sub acuzare în urma unui scandal izbucnit în noaptea de 4 noiembrie, într-un bar de pe strada A.I. Cuza din Craiova, în urma căruia atât el, cât și Cristian Marian Vlădescu au fost răniți.
Mai exact, potrivit anchetatorilor, Ion Ilie i-a pus la dispoziție o mașină lui Gigi Zavera, cu care acesta din urmă, fiind însoțit de Gigel Roșianu, ar fi încercat să iasă din țară pe la Drobeta Turnu Severin. Mașina în care se aflau cei doi a fost oprită de polițiști în noaptea de 16 noiembrie, în Drobeta Turnu Severin, iar în cursul zilei de joi, 17 noiembrie, Vadik Gigi Zavera a fost reținut de procurori. Ulterior, pe 18 noiembrie, Tribunalul Dolj a emis pe numele lui Gigi Zavera și altor șase inculpați mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
În cursul zilei de marți, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Ion Ilie și Gigel Roșianu, care sunt acuzați de constituirea unui grup infracţional şi favorizarea făptuitorului.
Tot marți, procurorii doljeni l-au reținut și pe Irinel Coandă, poreclit Charlie (unul dintre liderii facțiunii Sezione Ultra), acesta fiind acuzat că a fost implicat în scandalul din noaptea de 4 noiembrie, ocazie cu care a tras trei cartușe cu un pistol pe care nu îl deține legal. Coandă este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Ieri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, cei trei au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanța nu a fost de acord cu propunerea procurorilor și a dispus ca Gigel Roșianu, Ion Ilie și Irinel Coandă să fie puși sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS