6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPărinţii o plâng pe Alexandra Goghez, criminalul - în libertate

Părinţii o plâng pe Alexandra Goghez, criminalul – în libertate

Părinţii Alexandrei îşi plâng fiica de aproape un an şi jumătate (Foto: GdS)
Părinţii Alexandrei îşi plâng fiica de aproape un an şi jumătate (Foto: GdS)

Viaţa părinţilor Alexandrei Goghez, fata care a fost găsită moartă în Parcul „Nicolae Romanescu“, în luna august a anului trecut, continuă acum cu amărăciune fără singurul lor copil. După un an şi trei luni de la moartea fetei, mama ei, Ozana Goghez, încă este chinuită de gânduri şi spune că îşi doreşte din suflet să ştie cum i-a murit copilul, dar şi să fie găsit criminalul. Însă, procurorii întârzie să rezolve cazul, iar ucigașul Alexandrei se plimbă în libertate, adâncind şi mai mult durerea părinţilor.

Părinţii fetei a cărei moarte a zguduit în urmă cu un an Craiova mai au acum doar fotografii din care le zâmbește Ali, cum o alintau apropiaţii și care anul acesta ar fi împlinit 18 ani. Pentru mama Alexandrei, pozele sunt o alinare, însă pentru tatăl ei sunt motiv de tristeţe. „Am pus pe peretele casei o fotografie cu ea. Tot timpul când sunt în curte şi ridic faţa spre fotografie, mă gândesc la ea şi o simt cu mine. Zilele trecute, când a bătut vântul puternic, a căzut tabloul şi s-a spart. A doua zi l-am refăcut pentru că nu pot să rămân fără această fotografie. Am poze cu ea şi pe telefon şi îmi amintesc de zâmbetul ei. Soţului meu nu îi place să se uite la ele pentru că se întristează foarte tare“, a spus Ozana Goghez, cu lacrimi în ochi. Pe chipul femeii se citeşte nefericirea cauzată de pierderea unicului copil, pe care ar vrea acum să îl mai strângă în braţe, să mai schimbe măcar câteva vorbe sau să îl mai vadă mâncând cu bucurie tot ce îi plăcea. „E foarte greu să îţi vezi copilul mort. Îmi aduc aminte de ea cel mai mult atunci când gătesc ceva ce îi plăcea ei foarte mult. Parcă o văd cum mânca şi cât de mult îi plăcea să îi gătesc“, a spus mama cu tristeţe.

Alexandra Goghez (Foto: arhiva personală)

„Când au găsit-o, capul ei era un craniu“

În timp ce îşi povesteşte amarul, mama Alexandrei se sprijină de poartă, ca şi cum durerea sufletească o face să îşi piardă echilibrul. Din când în când, priveşte la tabloul de pe casă cu Alexandra şi reface terifianta experiență pe care nu ar fi crezut vreodată că o va trăi. Fetiţa ei, Ali, plecase să lucreze la Craiova cu doar trei săptămâni înainte să fie omorâtă. „Stătea la fratele meu şi se angajase la o terasă în parc. Noi i-am spus că e periculos şi că este prea devreme să muncească. Mi-ar plăcea să pot să dau timpul înapoi. Nu aş mai lăsa-o niciodată să plece la Craiova. I-ar fi fost mult mai bine aici, dar ea şi-a dorit să muncească şi să aibă şi mai mulţi bani, pentru că noi nu îi puteam oferi tot ce ar fi vrut“, a mai spus femeia.
Îşi văzuse fata cu doar câteva zile înainte să se întâmple tragedia, dar nimic nu a făcut-o să bănuiască faptul că ar avea probleme cu cineva care i-ar putea face rău. „Venise acasă cu câteva zile în urmă, dar s-a comportat normal. Când a plecat înapoi la Craiova, am continuat să vorbim la telefon. Dar, de marţi seară, pe 28 iulie, nu a mai răspuns. A doua zi la fel, iar joi am hotărât să mergem la Craiova, am simţit că ceva nu este în regulă. Din acel moment am întrebat pe toată lumea de ea, dar nimeni nu ştia nimic, decât că în acea seară fusese la serviciu“, a mai spus Ozana Goghez.
Peste două săptămâni, aveau să primească cea mai dureroasă veste din viaţa lor. Ali fusese omorâtă şi găsită în stare de putrefacţie, la câteva sute de metri de locul în care lucra. „Pe 15 august, chiar în ziua de Sfântă Mărie, ne-a sunat poliţia, să mergem să recunoaştem un cadavru. A mers doar soţul pentru că eu nu am putut, îmi era prea rău. A putut s-o recunoască doar după haine. Capul ei era un craniu, nu mai rămăsese nimic din ea“, a spus mama, desfigurată de durere.

„Până acum nu s-a găsit criminalul, procurorii nu ne spun nimic“

Chiar dacă a trecut un an şi trei luni de la moartea cutremurătoare a fetei de 17 ani, anchetatorii încă nu au dat de urma criminalului. Părinţii îşi strigă durerea, însă pare că nimeni nu-i aude. „Ultima dată ne-am dus la Parchet pe 1 octombrie, să întrebăm care mai este situaţia, însă nimeni nu ne spune nimic, ba chiar nu ştiu cum să scape mai repede de noi. Atunci, procurorul care se ocupă de caz era în concediu. O să ne mai ducem în decembrie, când are soţul liber de la serviciu, dar nu mai avem speranţe. Oricum, atunci când vor găsi criminalul, voi fi doar puţin mai liniştită să ştiu că plăteşte, însă pe Ali nu mi-o mai aduce nimeni înapoi“, a spus femeia, cu privirea pierdută.
Venirea sărbătorilor apasă şi mai greu pe rana sufletească a părinţilor, care nu se va vindeca niciodată. Mama o visează pe Alexandra şi încă îşi imaginează cum ar fi să o aibă din nou şi să nu o mai piardă niciodată. „De sărbători e cel mai greu. Ea era tot timpul acasă şi eram fericită să o ştiu aici. Acum o plângem toţi şi ne este dor de ea. De curând am visat-o, era la Craiova, era îmbrăcată foarte frumos şi era foarte fericită, râdea. Era frumoasă“, a spus mama zâmbind, ca şi când visul ar fi fost real.

Parchetul ţine la secret detaliile anchetei

În aşteptarea chinuitoare a rezolvării anchetei, părinţii Alexandrei muncesc acum ca să reuşească să îi facă pomeni fetiţei lor. Nu mai au puterea să creadă că după atâta timp se va mai găsi vinovatul. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj spun că cercetările continuă, dar nu dau absolut nici un detaliu despre anchetă. „Având în vedere atât comunicarea publică transparentă, cât şi respectarea caracterului nepublic al urmăririi penale, în contextul mediatizării cauzei având ca obiect decesul numitei Goghez Alexandra, se apreciază că în această fază a procesului penal, furnizarea informaţiilor solicitate ar periclita buna desfăşurare a anchetei“, au precizat reprezentanţii instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS