5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGigioc și Gigel Roșianu, „colegi“ în arestul IPJ Dolj

Gigioc și Gigel Roșianu, „colegi“ în arestul IPJ Dolj

Cei șapte inculpați au fost aduși la Curtea de Apel Craiova, instanță care a judecat contestațiile formulate de aceștia
Cei șapte inculpați au fost aduși la Curtea de Apel Craiova, instanță care a judecat contestațiile formulate de aceștia

Curtea de Apel Craiova a hotărât, ieri-seară, printr-o hotărâre definitivă, ca Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, și Ioneluș Cimpoeru, cercetați într-un dosar privind fapte cu violență, să rămână încarcerați în arestul IPJ Dolj. Alți cinci inculpați din același dosar – Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre și Cristian Vlăescu, arestați preventiv alături de Gigi Zavera și Ioneluș Cimpoeru, au fost eliberați.
Tot ieri, procurorii doljeni au reținut alți doi inculpați în acest dosar, pe Gigel Roșianu și Ion Ilie, care sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și favorizarea făptuitorului.
Vadik Gigi Zavera, Ioneluș Cimpoeru, Alexandru Băloiu, Florinel Barbu, Sorin Flutur, Cantemir Mitre și Cristian Vlăescu au fost arestați preventiv, în noaptea de joi spre vineri, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care îi acuză de comiterea unor infracțiuni cu violență, de la tentativă de omor și complicitate la tentativă de omor, până la constituirea unui grup infracţional, tulburarea ordinii şi liniştii publice și folosirea fără drept de obiecte periculoase. Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 4 noiembrie, inculpații au provocat un scandal într-un bar de pe strada A.I. Cuza, în urma căruia Cristian Marian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera au fost răniți, dar și că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului“.
Ieri, Curtea de Apel Craiova a respins contestațiile formulate de Vadik Gigi Zavera și Ioneluș Cimpoeru, însă le-a admis pe cele formulate de ceilați cinci inculpați, care au fost puși în libertate. În schimb, cei cinci au fost puși sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă, astfel că Gigi Zavera și Ioneluș Cimpoeru vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv în dosarul în care au fost puși sub acuzare.

Roșianu și Ion Ilie, reținuți pentru 24 de ore

În referatul prin care au cerut arestarea preventivă a inculpaților din acest dosar, anchetatorii au reținut că, în noaptea de 4 noiembrie, Gigel Roșianu se afla în barul în care a izbucnit scandalul. „Inculpatul Zavera Gigi Vadik l-a invitat pe martorul (…) unde, în prezenţa lui Roşianu Gigel, i-a cerut să le transmită inculpaţilor Mitre Cantemir Ştefan şi Vlădescu Cristian Marian că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de «dominaţie» a grupării «Frăţia», nesupunerea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă“, au reținut procurorii doljeni.
Ieri, la câteva zile după arestarea preventivă a lui «Gigioc» și a celorlalți inculpați din acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au emis ordonanțe de reținere pe numele lui Gigel Roșianu și Ion Ilie, puși sub acuzare în același dosar. „Astăzi (ieri – n.r.), polițiștii doljeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au reținut doi craioveni cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și favorizarea făptuitorului. Ilie I., de 60 de ani, și Gigel R., de 45 de ani, din Craiova, au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul legat de scandalul izbucnit într-un bar din centrul municipiului Craiova la data de 4 noiembrie, în care deja au fost arestați alți șapte craioveni“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Procurorii doljeni au mai explicat că, în cursul zilei de miercuri, Gigel Roșianu și Ion Ilie vor fi duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Roșianu, trimis în judecată de DNA

În martie, anul acesta, procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, printre care se numără Gigel Roșianu, Bogdan Hristea și Lucian Împușcătoiu, dar și doi timișoreni, acuzați de trafic de influență și cumpărare de influență. Procurorii anticorupție au reținut că, în decembrie 2008, în schimbul a 60.000 de euro, inculpații au cumpărat în instanță eliberarea din arest a lui Adrian Cocoană, judecat pe atunci la Craiova într-un dosar de ucidere din culpă. Pe 3 noiembrie, Tribunalul Dolj a respins cererile și excepțiile formulate de inculpați și a dispus începerea judecării acestui dosar. Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS