8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu promite că va folosi 12 ani bradul de 100.000 de euro

Primăria Târgu Jiu promite că va folosi 12 ani bradul de 100.000 de euro

Bradul se află la cel de-al doilea an de când este folosit de Crăciun
Bradul se află la cel de-al doilea an de când este folosit de Crăciun

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au comunicat în mod oficial cât a costat bradul de Crăciun şi cât au de gând să îl utilizeze. Potrivit Loredanei Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, achiziţia bradului de Crăciun a fost realizată în iarna anului trecut, suma investită de la bugetul local fiind de 89.000 de euro, fără TVA, bani plătiți în 12 rate egale. Aşadar, în această lună ar urma să fie achitată ultima rată pe bradul de 100.000 de euro. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu a mai spus că în preţul bradului au intrat şi patru arcade luminoase, care sunt montate în principalele intersecţii din municipiu. „Bradul este confecţionat din aluminiu şi oțel, prevăzut cu o structură metalică solidă, cu echipamente automatizate, ornamente, instalaţii de lumini, sunt vreo 81.000 de leduri, sistem audio, senzori, soft, sistem de autoridicare care diminuează semnificativ costurile de montare şi demontare. Investiţia a fost de 89.000 de euro fără TVA, bradul urmând să fie folosit pentru o perioadă de minimum 12 ani. Din cauza faptului că bradul ornamental achiziţionat în 2008 era depăşit atât fizic, cât şi moral, şi pentru că putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor, Primăria Târgu Jiu a achiziţionat anul trecut un nou ansamblu ornamental, prin încheierea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public avut cu societatea respectivă. Suma a fost plătită în rate lunare egale, în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016. În preţul de achiziţie a intrat bradul cu mecanismele şi ornamentele necesare funcţionării, dar şi complexul de arcade montate la cele patru mari intersecţii ale oraşului. Bradul anterior, achiziţionat în 2008 şi folosit până în iarna anului 2014, este demontat şi se află în depozitul Primăriei Târgu Jiu“, a spus Loredana Covei.
Unul dintre consilierii locali din Târgu Jiu, Eduard Berca, susţine că nu a ştiut până acum preţul acestei investiţii. „În contextul în care bugetul primăriei din venituri proprii se întrevede a fi unul extrem de sărac, asta ne mai trebuia, cel mai scump brad din România! Nu a ştiut nimeni că a costat atât, e vorba de bugete care se alocă pe anumite Direcţii din primărie şi se cheltuiesc cum vrea ordonatorul, care este primarul. Nu ne-a cerut părerea, în nici un caz! De data asta a întrecut orice măsură, dar ce să te miri când am făcut ce am făcut cu centrul oraşului, cu stadionul?! Acesta este modul de gândire al lui Florin Cârciumaru, de a face administraţie. Suma mi se pare astronomică, extraterestră, în condiţiile în care la Centrul Rockefeller, din New York, care are averea de două ori cât bugetul nostru anual, al ţării, cel mai scump brad a fost 85.000 de euro!“, a declarat, pentru Mediafax, consilierul local Eduard Berca.
Spre deosebire de municipiul Târgu Jiu, la Sibiu a fost amplasat, în Piaţa Mare, un brad natural, de aceeaşi înălţime, care a costat 6.000 de euro, fiind inclus şi transportul pe o distanţă de aproximativ 200 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS