12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTraficul infernal spre Făcăi, fără soluții pentru poliție

Traficul infernal spre Făcăi, fără soluții pentru poliție

În fiecare zi de luni, sute de mașini stau la coadă la ieșirea din Craiova spre Făcăi. Din cauza târgului amenajat în această zonă, dimineața se circulă bară la bară, pe o distanță de câțiva kilometri, nu doar pe strada Prelungirea Bechetului, ci și pe drumurile care fac legătura cu aceasta. Situația este cunoscută de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, însă nu se găsesc soluții pentru fluidizarea circulației în cele patru-cinci ore de trafic infernal.
Pentru șoferii care trebuie să ajungă lunea pe DN 55 Craiova – Bechet, drumul până la ieșirea din Bănie reprezintă un adevărat calvar. În fiecare dimineață de luni, spre Făcăi se circulă bară la bară, cozile de mașini întinzându-se pe o distanță de câțiva kilometri. Dacă drumul spre Craiova este mai liber, sensul de mers spre ieșirea din oraș se blochează pentru circa patru-cinci ore, din cauza celor care vin în Târgul de la Făcăi și parchează autoturismele în zona unității militare, în afara părții carosabile. Și nu doar pe strada Prelungirea Bechetului este problema, ci și pe drumurile care fac legătura cu aceasta. Ieri-dimineață, sute de mașini stăteau la coadă pe bulevardul Nicolae Romanescu, pe sensul de mers către ieșirea din Craiova, pe strada Râului (tronsonul de după intersecția cu Popoveni) și pe Aleea 2 Bechet. Sensul giratoriu de la intersecția străzii Râului cu bulevardul Romanescu era supraaglomerat, iar coada de mașini ținea până după calea ferată de la Făcăi. „Așa se întâmplă în fiecare zi de luni, traficul este infernal. Ar trebui să facă ceva poliția, să nu se mai creeze aglomerația asta. Am făcut mai bine de o jumătate de oră de la Parcul «Romanescu» și până la Făcăi“, s-a plâns un șofer.

Situația descrisă mai sus a fost sesizată și de mai mulți cititori ai GdS, care întrebau ce măsuri se pot lua pentru a nu se mai bloca circulația în această zonă. Răspunsul l-au dat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, care au precizat că, indiferent ce soluții s-au adoptat de-a lungul timpului, situația nu s-a schimbat, din cauza valorilor foarte mari de trafic care se înregistrează în fiecare luni dimineață, pe strada Prelungirea Bechetului. „Situația de la ieșirea din Craiova spre Făcăi este una cunoscută și se regăsește doar lunea. În fiecare dimineață, până în jurul prânzului, în zonă cresc foarte mult valorile de trafic, din cauza Târgului de la Făcăi. S-au încercat mai multe variante de fluidizare a traficului, dar nici una nu a dat roade. Indiferent ce ai încerca, situația nu se schimbă, pentru că sunt foarte multe autoturisme în zonă. E de ajuns să încetinească sau să oprească o mașină, pentru a parca în zonă sau pentru a da prioritate, și se formează coadă. S-a încercat cu polițiști care să dirijeze circulația, dar nu a existat un progres vizibil. Nici desființarea sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Romanescu cu Râului nu ar fi o soluție, nici montarea de semafoare. Sunt valori foarte mari de trafic lunea și nu prea ai ce face“, a explicat Sorin Gae, inspector în cadrul Biroului Rutier Craiova.
Bariere pe terenul armatei

Un cititor GdS a men­ționat faptul că traficul s-a aglomerat și mai mult de când nu s-a mai permis accesul autoturismelor pe terenul aflat vizavi de unitatea militară. „Au pus barieră, iar militarii stau în zonă și nu îți mai dau voie să intri cu mașina pe teren. Poți parca pe o parte și pe alta a străzii, dar nu și pe teren“, ne-a sesizat respectivul cititor.
Ieri, barierele de care vorbea acesta erau coborâte și păzite de câte un soldat. Mașinile puteau parca în afara carosabilului, în zona unității militare, dar nu și pe terenul de vizavi. „Terenul de aici este al armatei și este folosit pentru instrucție și pentru sport. Înainte, cei care veneau în târg își mai lăsau mașinile aici, dar au fost probleme și s-a interzis accesul. În urmă cu trei săptămâni, o mașină a unității militare nu a putut intra pe teren din cauza autoturismelor lăsate aici. A fost nevoie de intervenția Poliției Locale pentru a se ridica mașinile. Este vorba de o unitate militară antiaeriană, când se merge la instrucție mașinile pot căra după ele și tunuri, și nu se putea intra pe teren de atâtea mașini parcate. S-au pus aceste bariere tocmai pentru a nu mai fi probleme, iar șoferii trebuie să înțeleagă acest lucru“, a explicat unul dintre soldați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS