17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSuedez suspectat de terorism, reținut la Calafat

Suedez suspectat de terorism, reținut la Calafat

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au depistat, joi noaptea, un cetățean suedez, originar din Uzbekistan, căutat prin Interpol pentru crimă organizată și terorism.
Oamenii legii au precizat că, în jurul orei 22.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetăţean suedez, originar din Uzbekistan, în vârstă de 37 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Skoda. Cu ocazia controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul era urmărit internaţional, pe numele lui fiind emisă o alertă de către Interpol pentru săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată și terorism. Suspectul a fost predat unei echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, care continua cercetările în acest caz.
Anul trecut, în septembrie, poliţiştii de frontieră bulgari au predat colegilor din Calafat o femeie de origine turcă, care intrase din România şi prezentase la control documente eliberate de autoritățile din Belgia. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră din Calafat, s-a stabilit că femeia era dată în urmărire de Interpol, fiind suspectată de comiterea unor atentate în Turcia. Femeia a fost arestată preventiv printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova și au fost declanșate procedurile de extrădare în Turcia, însă, în final, acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Tot Curtea de Apel Craiova a hotărât, pe 7 octombrie 2015, că nu au fost îndeplinite condiţiile pentru extrădare, așa că a fost respinsă cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Turcia – Procuratura Generală Republicană Tunceli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS