12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn cetățean albanez a încercat să mituiască polițiștii de frontieră

Un cetățean albanez a încercat să mituiască polițiștii de frontieră

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, ieri-dimineață, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui cetățean albanez, acuzat că a încercat să mituiască cu 150 de euro un polițist de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet.
Anchetatorii au reținut că, în noaptea de marți spre miercuri, cetățeanul albanez s-a prezentat la PTF Bechet pentru a intra în România, însă polițiștii de frontieră au observat că acesta avea interdicție de a intra în spațiul Schengen. Pentru a reuși să intre în România, albanezul a încercat, fără succes însă, să-i mituiască pe polițiștii de frontieră doljeni. „În fapt, B.F. s-a prezentat la PTF Bechet, declarând că doreşte să intre în ţară în scop turistic. La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele acestuia figura o interdicție de intrare sau şedere în spaţiul Schengen, iar B.F. nu a putut prezenta nici documentaţia necesară pentru a intra pe teritoriul României. Astfel, pentru a i se permite intrarea, cetățeanul a oferit, inițial, unui agent, apoi unui ofițer de poliție de frontieră diferite sume de bani. Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Dolj, fiind organizată şi realizată activitatea de prindere în flagrant. B.F. a fost surprins în timp ce încerca să-i mituiască pe polițiști cu suma de 150 de euro“, au reținut procurorii.
După flagrant, cetățeanul albanez a fost adus la Craiova, unde a fost audiat de procurorul de caz, după care a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj. Procurorii doljeni au mai precizat că albanezul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS