14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajată a unui birou notarial, judecată pentru trafic de influență

Angajată a unui birou notarial, judecată pentru trafic de influență

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată a unei craiovence auzată de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au fost începute după ce un craiovean a sesizat faptul că inculpata Daniela Șerban i-a cerut suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova ca să pronunțe o soluție favorabilă într-un litigiu cu Direcţia Regională de Poştă Craiova.
Denunțătorul fusese suspendat din funcție în toamna anului 2012, după ce fusese pus sub acuzare într-un dosar penal de complicitate la delapidare în dauna Direcţiei Regionale de Poştă Craiova. Acesta a contestat în instanță decizia prin care fusese supendat din funcție, iar în martie 2013, a luat legătura cu inculpata Daniela Șerban, angajată ca secretară la un birou notarial, pe care a rugat-o să îl ajute cu o „pilă“ la Tribunalul Dolj. „Inculpata Şerban Elena Daniela s-a arătat dispusă să-l ajute pe martor şi i-a cerut suma de 1.000 de euro, pe care i-a spus că o va remite magistratului judecător de la Tribunalul Dolj, care avea spre soluţionare dosarul nr. 79/63/2013, lăsând să se înţeleagă că-l poate determina pe acesta să pronunţe o hotărâre favorabilă martorului“, au reținut anchetatorii. Pe 26 martie 2013, Tribunalul Dolj a admis acțiunea denunțătorului, însă hotărârea instanței a fost atacată cu recurs de Poșta Română. Cu câteva zile înainte de judecarea recursului, denunțătorul a apelat din nou la „serviciile“ Danielei Șerban, căreia i-a promis suma de 2.000 de euro ca să aranjeze respingerea acţiunii Poştei Române. I-a dat inculpatei suma de 1.000 de euro, însă pe 20 iunie 2013, Curtea de Apel Craiova a admis recursul Poştei Române şi a respins contestaţia denunțătorului. În aceste condiții, bărbatul i-a cerut inculpatei banii înapoi, însă femeia a explicat că i-a dat unuia dintre cei trei judecători din completul de judecată. Anchetatorii au mai stabilit că, de fapt, banii nu au ajuns la judecători, ci au fost cheltuiți de inculpată. „În realitate, aşa cum s-a stabilit din probele administrate, confirmate de declaraţia inculpatei, aceasta a folosit banii în scop personal şi nu a discutat cu cei doi magistraţi judecători despre pronunţarea unei hotărâri favorabile martorului“, au mai explicat procurorii doljeni.
Anchetatorii au mai reținut că, în timpul anchetei, „inculpata a avut o atitudine sinceră, declarând că recunoaşte faptele şi regretă comiterea acestora“. Daniela Șerban a fost trimisă în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, dosarul fiind înregistrat săptămâna trecută pe rolul Tribunalului Dolj.
Inițial, acest dosar a fost instrumentat de procurorii DNA, iar după ce s-a stabilit că nu a fost implicat nici un magistrat în comiterea unor infracțiuni de corupție, în februarie 2015, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS