18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii, în criză de utilaje

Drumarii, în criză de utilaje

Este nevoie urgentă de utilaje, pentru ca iarna să nu îi prindă pe picior greşit pe drumari
Este nevoie urgentă de utilaje, pentru ca iarna să nu îi prindă pe picior greşit pe drumari

Drumarii care au în administrare şoselele naţionale nu au încă o firmă care să se ocupe de programul de deszăpezire pentru noul sezon de iarnă. Vremea rea s-a instalat deja în zona montană a judeţului Gorj şi nu sunt excluse ninsori care să acopere carosabilul. Drumarii gorjeni nu ştiu dacă vor avea în această iarnă utilaje pentru deszăpezirea şoselelor. Motivul este legat de faptul că licitaţia organizată de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, pentru selectarea unui operator autorizat, a fost contestată. Câştigătoare a fost declarată firma Delta ACM, din judeţul Olt. Rezultatul licitaţiei de la Craiova a fost contestat de societăţile de deszăpezire Anastamar și Gecor din Giurgiu. Este de amintit faptul că, anul trecut, lucrările de deszăpezire pe drumurile naţionale din administrarea Secţiei Târgu Jiu au fost asigurate de firma Gecor Giurgiu, în baza unui contract în valoare de peste opt milioane de lei.

Nu au decât 12 utilaje

Potrivit conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, instituţia are la dispoziţie un număr limitat de utilaje, respectiv 12, dintre care două noi, ambele folosite pentru deszăpezirea şoselelor din zona montană şi submontană a judeţului. Cea mai mare mobilizare în cazul în care vremea se va înrăutăţi va fi pentru zona Rânca, acolo unde iarna se instalează mult mai devreme. Conducerea Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale speră ca procedurile de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să se deruleze cât mai repede şi să nu se mai ajungă şi la instanţa de judecată.
Potrivit situaţiilor din anii trecuţi, necesarul de utilaje pentru traversarea în bune condiţii a iernii pe drumurile naţionale din Gorj este de aproximativ 70.
În cazul în care nu va fi stabilit mai repede numele firmei de deszăpezire, Secţia Târgu Jiu va împrumuta utilaje de la colegii din Dolj şi Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS