13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPiaţa agroalimentară, altă destinaţie dacă rămâne nefolosită la iarnă

Piaţa agroalimentară, altă destinaţie dacă rămâne nefolosită la iarnă

Puţini producători folosesc piaţa închisă din cauză că îşi pierd clienţii
Puţini producători folosesc piaţa închisă din cauză că îşi pierd clienţii

Piaţa agroalimentară din Târgu Jiu va avea altă destinaţie dacă nici în această iarnă pieţarii nu o vor folosi. Primăria a investit peste un milion de lei într-o hală închisă, construită special pentru a primi producătorii agricoli şi comercianţii. Pieţarii s-au plâns la momentul respectiv că îngheaţă de frig, iar fructele şi legumele se depreciază din cauza gerului.
Autorităţile le-au găsit alternativă, construind hala din Piaţa Centrală, însă, ei au refuzat să o folosească. Dacă nici în această iarnă comercianţii de pe tarabe nu se vor muta în hală, consilierii locali vor fi nevoiţi să-i găsească altă întrebuinţare. Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara, care administrează clădirea, a precizat că producătorii agricoli nu plătesc nimic în plus pentru tonetele amplasate în interiorul halei comerciale.
„Piaţa închisă stă la dispoziţie şi în această iarnă societăţilor comerciale şi producătorilor. În situaţia în care nu vor intra în piaţă, rămâne de văzut ce destinaţie îi vom da. Se va stabili acest lucru în consiliul local. Cu siguranţă se va găsi o destinaţie, tot în domeniul comercial. Cine are masă afară sub cupolă are masă şi în piaţa închisă şi la acelaşi preţ. Nu am modificat preţurile, chiar dacă acolo este incintă. Este o măsură venită tot în sprijinul producătorilor şi să sperăm că vor folosi până la urmă piaţa închisă“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS