10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a recepţionat lucrările de reabilitare a DJ 675C

CJ Gorj a recepţionat lucrările de reabilitare a DJ 675C

Compania OMV Petrom a finalizat lucrările de consolidare și reabilitare a drumului DJ 675C, la km 2+150, din localitatea Logrești – Moșteni, tronson ce fusese afectat de alunecări de teren, ca urmare a precipitațiilor abundente și a creșterii aportului de apă în sol. O delegație a Consiliului Județean (CJ) Gorj, împreună cu reprezentanți ai companiei petroliere și ai Primăriei Logrești, a participat ieri la recepția lucrărilor.
Valoarea totală a investiției a fost de 3,7 milioane de lei, intervenindu-se pentru consolidarea terenului pe o lungime de aproximativ 150 m și adâncime de peste 20 m, realizarea de drenuri longitudinale, șanțuri betonate, refacere terasamente, sistem rutier armat cu plasă sudată, montare parapeți metalici.
În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Județean Gorj a emis o hotărâre conform căreia administrația județeană a cedat către OMV Petrom SA dreptul neexclusiv și temporar de folosință asupra unui sector al DJ 675C Târgu Logrești – Baia de Fier, în vederea realizării unor lucrări de interes public.

Drumul va fi preluat de CJ

Ca urmare a efectuării recepției lucrărilor, în perioada imediat următoare se va realiza procedura legală de preluare de către Consiliul Județean Gorj a sectorului de drum ce a făcut obiectul respectivei investiții, în vederea administrării.
Potrivit datelor furnizate de OMV Petrom privind investițiile pentru județul Gorj, din bugetul total de aproximativ 365 de milioane de euro pentru perioada 2008 – 2018, 310 milioane de euro au fost deja investite.
Principalele proiecte sunt sistemul de livrare a gazelor în comuna Hurezani, dezvoltarea zăcământului Totea Deep și FRD Bustuchin, pentru creșterea producției de gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS