13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUrmărit internațional, prins în Craiova după doi ani de la condamnare

Urmărit internațional, prins în Craiova după doi ani de la condamnare

Urmăritul a fost prins de polițiștii doljeni și dus la penitenciarul Craiova
Urmăritul a fost prins de polițiștii doljeni și dus la penitenciarul Craiova

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au reușit să prindă un craiovean de 44 de ani, urmărit la nivel internațional încă din noiembrie 2014, după ce a fost condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.
Este vorba de craioveanul Călin Laurențiu Pop, care a fugit în Italia înainte să fie condamnat definitiv de magistrații craioveni. Oamenii legii au reținut că, în august 2012, Pop împreună cu doi amici – Alin Dumitraşcu și Dan Pîrvulescu, au fost implicați într-un scandal produs pe strada Drumul Apelor din municipiu. Cei trei s-au încăierat cu alți patru craioveni, iar în timpul scandalului, Pop a folosit și un cuțit. Ulterior, pe 5 august, Călin Laurențiu Pop și Dan Pîrvulescu au fost arestați preventiv, însă nu au stat în arest decât câteva zile.
Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în ianuarie 2013, iar în noiembrie, același an, Pop și Dumitrașcu au fost condamnați la un an și șase luni, respectiv un an de închisoare cu executare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de cuțit. În schimb, Dan Pîrvulescu a fost achitat.
A urmat apelul, iar în noiembrie 2014, Curtea de Apel Craiova au hotărât să reducă pedepsele celor doi inculpați. Pop a fost condamnat definitiv la zece luni de închisoare, iar Dumitrașcu s-a ales cu o pedeapsă de trei luni de închisoare. După pronunțarea sentinței, oamenii legii nu l-au găsit pe Călin Laurențiu Pop pentru a-l duce în penitenciar. Acesta a fugit în Italia înainte să fie condamnat definitiv, motiv pentru care, tot în noiembrie 2014, a fost dat în urmărire la nivel național și internațional.
Pop a fost prins de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale abia luni, după ce oamenii legii au obținut informații că s-ar fi întors în țară. Bărbatul a fost ridicat cu ajutorul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din locuința mamei sale de pe strada Drumul Apelor, după care a fost dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS