17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPromenada Inimilor, la Craiova

Promenada Inimilor, la Craiova

Promenada Inimilor a avut loc duminică, la Craiova, pe traseul McDonald’s- Piața Prefecturii și au fost invitați să participe toți locuitorii Băniei. Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotary în parteneriat cu Fundația Română a Inimii și cu sprijinul Primăriei municipiului Craiova, DJTS Dolj, Prokinetic, Forumului Național de Prevenție și SSMC. Nu au lipsit premiile și voia bună.

„Promenada Inimilor” este un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. Evenimentul, aflat la cea de-a patra ediție, face parte din manifestările prilejuite, în fiecare an, de Ziua mondială a inimii, sărbătorită pe 29 septembrie.

„Noi cei din Rotary suntem dedicaţi comunităţii în care trăim, iar prin acest proiect am avut ocazia  DIN NOU să arătăm acest lucru. Ne dorim să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, sa promovăm un stil de viaţă sănătos si să avem grijă de comunitatea în care activăm. Am lansat locuitorilor Craiovei – copii, adulţi şi seniori – invitaţia de a spune: noi ne punem inima la treabăPromenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale”, au declarat reprezentanții Clubului Rotary Craiova.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În țara noastră, a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS