14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSimulare de amploare a pompierilor doljeni, la Maglavit

Simulare de amploare a pompierilor doljeni, la Maglavit

Pompierii doljeni au organizat, vineri, în localitatea Maglavit, un exerciţiu de pregătire pentru eventualitatea unui incendiu în masă. În cadrul simulării s-a pus în aplicare, în mod simbolic, planul roşu de intervenţie, iar activităţile au fost coordonate de prefectul de Dolj, Sorin Răducan. Exerciţiul a presupus un incendiu major, produs la 35 de gospodării, spaţii comerciale, dar şi la Şcoala Generală Maglavit. Echipele de intervenţie au acţionat la stingerea incendiilor, au evacuat elevii din sălile de curs, au acordat primul ajutor victimelor şi le-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală. De asemenea, conform planului simulării, trei elevi au fost căutaţi cu un câine de salvare pentru că dispăruseră. „Ne-am antrenat astăzi şi în ipoteza unui accident rutier, în care sunt implicate o maşină şi un microbuz plin cu elevi. Echipele de prim-ajutor au descarcerat victimele care au rămas captive în maşină, s-a făcut triajul şi deplasarea către spital. De asemenea, am simulat un accident chimic, unde au fost substanţe toxice. Laboratoarele au intervenit pentru a verifica despre ce tip de substanţe a fost vorba, iar autospeciala care decontaminează personalul şi tehnica a intervenit pentru reducerea riscului de intoxicaţii. Echipele intervin din ce în ce mai bine pe măsură ce facem acest tip de exerciţii“, a declarat Constantin Florea, inspector-şef al ISU „Oltenia“.
Desfăşurarea de forţe le-a stârnit curiozitatea oamenilor din Maglavit, care au venit în număr mare să vadă ce se petrece. Copiii au urmărit cu interes acțiunea de acordare a primului ajutor, iar cei care se aflau la şcoală au fost implicaţi în exerciţiu, fiind evacuaţi din clădire. „Am auzit alarma şi am venit să văd ce se întâmplă. E bine că se fac asemenea lucruri pentru că poate vom avea vreodată nevoie de ajutor“, a spus un cetăţean din Maglavit.
La finalul simulării, prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan, s-a declarat mulţumit de modul în care s-a desfăşurat întreaga operaţiune. „Nu am sesizat situaţii care să mă nemulţumească. Aş fi bucuros dacă în toate localităţile din judeţ serviciile locale pentru situaţii de urgenţă ar fi pregătite pentru astfel de cazuri. Ar fi bine ca toţi primarii să acorde o importanţă deosebită pregătirii echipajelor de urgenţă locale, pentru că ele sunt cele care acţionează primele în asemenea situaţii“, a spus Sorin Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS