Acasă Local Dolj Doljeancă bătută şi sechestrată de propriul soţ

Doljeancă bătută şi sechestrată de propriul soţ

O femeie din localitatea Şimnicu de Sus, de 34 de ani, a fost bătută şi sechestrată, marţi, de propriul soţ. Imediat după ce a reuşit să scape din camera unde fusese închisă, aceasta a strigat la o vecină căreia i-a spus să sune la poliţie. Oamenii legii din cadrul Secţiei 1 Poliție Rurală Melinești au fost cei care au scăpat-o pe Ionela Maria din mâinile agresorului şi l-au reţinut pe acesta pentru 24 de ore. În urma declaraţiilor femeii, poliţiştii au stabilit că aceasta fusese bătută, sechestrată şi ameninţată cu un cuţit de soţul ei, Romică Maria, de 37 de ani. Când oamenii legii au ajuns la faţa locului, bărbatul a devenit violent şi a fost nevoie să fie imobilizat şi încătuşat. Agresorul a fost dus la sediul poliţiei şi reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliţie Dolj. În urma bătăii pe care a primit-o, medicii au stabilit că femeia are nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Cei doi soţi au împreună un copil, care nu a asistat la scenele violente pentru că se afla la şcoală. Potrivit poliţiştilor doljeni, bărbatul este cunoscut ca o persoană violentă, care a mai avut probleme cu legea. În trecut, Romică Maria a mai fost sancţionat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, soţia sa mai depusese o plângere împotriva lui, pentru loviri şi alte violenţe.
Ieri, bărbatul a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Equillibrium“, în sprijinul femeilor abuzate

În judeţul Dolj, problema violenţei în familie este apăsătoare. De cele mai multe ori, victimele sunt controlate din punct de vedere financiar de către soţi şi nu reuşeşc să înceapă o nouă viaţă, departe de agresori. De la începutul acestui an, la unitățile de poliție din judeţul Dolj 109 femei au sesizat că au fost victime ale violenței. Majoritatea victimelor sunt din mediul rural. Dintre acestea, 34 de cazuri au fost clasate ca urmare a faptului că victimele şi-au retras plângerea.
La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție a fost demarat Proiectul „Equillibrium“, în parteneriat cu Asociaţia Dezvoltare şi Psihoterapie prin Acţiune, iar scopul proiectului este reducerea riscului violenţei domestice.
Polițiștii doljeni sfătuiesc toate persoanele să sesizeze situațiile în care sunt victime ale unor infracțiuni, chiar dacă este vorba despre infracțiuni de violență fizică, verbală, sau alte tipuri de infracțiuni.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version