17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn doi ani şi jumătate, Craiova ar trebui să mai aibă un spital regional

În doi ani şi jumătate, Craiova ar trebui să mai aibă un spital regional

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vlad Voiculescu, ministrul sănătăţii, a declarat, în cadrul ZF Health &Pharma Summit 2016, că cele trei spitale regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi ar trebui să fie construite în doi ani şi jumătate, capacitatea lor fiind de până în 1.000 de paturi.

„Este vorba despre cele trei spitale regionale, în Iaşi, Cluj şi Craiova, care sunt discutate şi agreate cu Comisia Europeană. Până voi pleca din mandat vom avea temele de abordare şi apoi pregătirea proiectelor tehnice şi, dacă facem lucrurile cum trebuie, cel târziu în a doua parte a anului următor vom avea licitaţiile. (…) În principiu, în doi ani şi jumătate ar trebui să poată fi construite spitalele“, a declarat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, la evenimentul ZF Pharma Summit 2016, organizat de Ziarul Financiar.
Ministrul a mai anunţat că spitalele vor fi de tip generalist şi ar urma să aibă o capacitate de sub 1.000 de paturi, deşi „această numărătoare a paturilor este uşor contraproductivă. E o gândire de acum zece ani şi la un moment dat trebuie să facem o schimbare“, a precizat Voiculescu.
Investiţiile în spitale noi şi înlocuirea infrastructurii învechite din sistemul medical sunt principalele măsuri care ar trebui luate pentru a reconstrui încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate românesc, spune ministrul Voiculescu.
„Este necesar ca în această ţară să se construiască spitale noi, în ultimii 25 de ani s-a construit un singur spital de stat, limitările ţin de infrastructura învechită. (…) Nemulţumirea pacientului a contat relativ puţin şi ne-a adus în situaţia de astăzi. Feedeback-ul va fi făcut după ce pacientul iese din spital, prin SMS sau prin email“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS