10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj81 de şcoli, fără autorizaţie ISU

81 de şcoli, fără autorizaţie ISU

Zeci de școli nu au autorizație de la ISU (Foto: Arhiva GdS)
Zeci de școli nu au autorizație de la ISU (Foto: Arhiva GdS)

Un număr de 81 de unități școlare din județul Gorj nu deţin autorizație de securitate în caz de incendiu, cu toate că mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an şcolar. Pericolul de incendiu nu este exclus în nici o școală, așa că, periodic, pompierii fac verificări pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, doar 31 de unităţi de învăţământ din judeţ au autorizaţie de securitate în caz de incendiu, dintr-un total de peste 110 unităţi. „31 de unităţi de învăţământ din judeţ au autorizaţie de securitate la incendiu. Alte două unităţi de învăţământ particulare prezintă, de asemenea, autorizaţie de securitate la incendiu. 81 de unităţi de învăţământ nu au obţinut încă autorizaţia de securitate la incendiu. Sunt în curs de obţinere a acesteia. Prin Hotărârea de Guvern nr. 571 din 2016, termenul de obţinere a fost prelungit până la 1 iunie 2017“, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Clădiri fără autorizaţie sanitară

Mai există la nivelul judeţului şi şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare, eliberată de Direcţia de Sănătate Publică. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, toate unităţile de învăţământ cu personalitate juridică deţin autorizaţie sanitară, însă există clădiri care funcţionează în cadrul aceleiaşi unităţi, pentru care nu au fost emise documentele necesare. Cele mai multe probleme din acest punct de vedere sunt la şcolile din mediul rural. Este vorba de lipsa utilităţilor sau necompartimentarea unor spaţii: „La nivelul judeţului Gorj există autorizaţii sanitare pentru toate şcolile cu personalitate juridică. Există însă clădiri în care funcţionează grădiniţe şi şcoli care nu au autorizaţia sanitară de funcţionare“, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Poliția Locală va asigura ordinea și siguranța publică în şcoli

Reprezentanții Poliției Locale din Târgu Jiu au anunțat că vor acționa cu efective mărite pe 12 septembrie, zi în care debutează noul an școlar. Polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Circulație Rutieră și Biroul Control Comercial vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier, precum și respectarea normelor legale privind activitățile comerciale desfășurate de agenții economici în apropierea și în incinta unităților de învățământ. De asemenea, echipajele mobile vor patrula în zona școlilor gimnaziale și liceelor, în vederea desfășurării în condiții bune a festivităților prilejuite de deschiderea noului an școlar. Se va acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor, violenței sau a altor fapte antisociale, în vederea creșterii gradului siguranței publice în imediata apropiere a unităților de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS