10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRuina din curtea Şcolii Generale nr. 36 pune în pericol elevii

Ruina din curtea Şcolii Generale nr. 36 pune în pericol elevii

Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat că în curtea Şcolii Generale nr. 36 „Gheorghe Bibescu“, din cartierul craiovean 1 Mai, unul dintre chioşcuri este un real pericol pentru elevii care frecventează cursurile acestei unităţi de învăţământ. La faţa locului, imaginile sunt mai mult decât grăitoare. Vechiul magazin din spatele şcolii arată dezolant: pereţi căzuţi, grămezi de moloz şi fire de electricitate care atârnă până la pământ. Elevii pot intra cu uşurinţă în chioşc pentru că mare parte din zidul din spate al acestuia lipseşte. În plus, structura de rezistenţă este foarte fragilă, iar ruina se poate prăbuşi în orice moment.
Chiar dacă mai sunt doar patru zile până ce elevii se vor întoarce la cursuri, conducerea şcolii spune că nu are soluţii pentru demolarea acestui chioşc. „Noi am depus documentaţia necesară la primărie încă din ianuarie 2016, pentru ca situaţia chioşcurilor din curtea şcolii să fie discutată în Consiliul Local şi pentru a ne aproba scoterea la licitaţie. Până în acest moment nu am primit nici un răspuns şi, în aceste condiţii, nu putem face nimic“, a declarat Verginica Roşca, directorul Şcolii „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.
În curtea instituţiei de învăţământ mai sunt două chioşcuri întregi, iar din alte trei a mai rămas doar fundaţia. Pentru toate cinci, perioada în care puteau funcţiona a expirat. Unul dintre magazinele încă întregi este modificat după standardele impuse de primărie, iar celălalt este metalic. „Proprietarul chioşcului din metal nu a mai venit să îl ridice, iar pe cel modernizat proprietara nu vrea să îl demoleze pentru că aşteaptă să fie aprobată scoaterea la licitaţie“, a mai spus Verginica Roşca.

Primăria spune că trebuie licitaţie, însă nu a trecut la demolare

Viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că există un Regulament de Închiriere a spațiilor de pe domeniul public, aprobat anul trecut în Consiliul Local. „Acesta prevede ca toate construcțiile să fie ridicate pe teren câștigat prin licitație. La Şcoala Generală nr. 36, spațiile comerciale nu aveau licitație, primăria le-a reziliat contractele, iar conducerea școlii a solicitat primăriei să demareze licitația. Primăria a constatat că unul dintre spații nu fusese demolat deoarece proprietarul lui spunea că așteaptă să vadă rezultatul licitației și că-l va desfiinţa doar dacă nu câștigă. Legea este însă clară. Terenul trebuie predat liber de orice sarcini, așa că primăria va proceda la demolarea acelor chioșcuri“.
Cu toate acestea, încă nu au fost demolate fostele magazine, iar peste patru zile curtea şcolii va fi plină de elevi care se pot răni în ruinele chioşcului ce stă să cadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS