5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările la stadionul de atletism, întârziate

Lucrările la stadionul de atletism, întârziate

Lucrările la stadionul de atletism din vecinătatea arenei „Ion Oblemenco“ nu vor fi gata nici la data de 10 septembrie, cum preconizau reprezentanții constructorului SC AB Tehnica SRL, care de două luni plătește penalizări din cauza întârzierilor.
Lucrările la stadionul de atletism care se construiește în imediata vecinătate a arenei „Ion Oblemenco“ nu se vor încheia la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum preconizau cu câteva luni în urmă reprezentanții constructorului SC AB Tehnica SRL, care înaintaseră către primărie ca termen final data de 10 septembrie 2016.
Lucrările au continuat aici într-un alt ritm, mult mai alert față de perioada de început a șantierului, stadionul a început să prindă contur, dar mai sunt multe lucruri de făcut. Se știe că lucrările la stadionul de 5.000 de locuri destinat fotbalului și atletismului ar fi trebuit finalizate în toamna anului trecut, lucru care nu s-a întâmplat. Ele au demarat în luna mai 2015 și constructorul, SC AB Tehnica SRL în asociere cu SC K-BOX Construction Design SRL, avea la dispoziție șase luni până la încheierea lucrărilor. Poticnelile au început încă de la început, când constructorii s-au trezit cu șantierul inundat. Cauza: nivelul pânzei freatice este în acea zonă prea ridicat, iar fundațiile noului stadion au ajuns în scurt timp sub apă. Abia după ce apa a fost scoasă din șantier, muncitorii au demarat lucrările în forță, iar reprezentanții constructorului au propus primăriei un nou grafic de lucrări și un nou termen, 10 septembrie 2016.
În prezent, din câte spune constructorul, în șantierul de la stadion se lucrează la zona tribunelor, corpul A. S-a început ridicarea zidăriei din zona sălilor de sub gradene și s-au demarcat zonele de stadion, unde va fi pus gazon natural, și zona celor opt piste, unde va fi pus tartan. Tot conform constructorului, dacă la zona gradenelor lucrările sunt avansate, în zona stadionului și a pistei de atletism abia s-a trasat linia de demarcație dintre teren și pistă. „Am avansat data de 10 septembrie ca termen final, dar nu putem încheia lucrările la acest moment. Structura de rezistență pentru clădire este ridicată undeva la 80%, iar așezarea grinzilor pentru gradene este undeva pe la 90%. Grinzile pentru gradene sunt toate executate, unele sunt în șantier, unele în custodie la Elpreco, pentru că în șantier nu am unde să le depozitez. Vor fi aduse atunci când toate grinzile vor ajunge la maturitate și pot să susțină aceste gradene, din această cauză nici nu ne-am putut încadra în termen. Tehnologic nu am reușit, fiindcă acest beton trebuie să ajungă, așa cum spuneam, la o maturitate, ca să putem să executăm lucrările la partea superioară. Ne-am apucat să lucrăm și la partea de suprafețe de joc, am semnat contractul cu furnizorul de gazon, mai sunt ceva lucrări la infrastructura terenului de fotbal, unde trebuie așezat stratul de balast și nisip și apoi gazonul poate fi așternut. Suntem în discuții avansate cu furnizorul de tartan, va fi o infrastructură asemănătoare drumurilor, peste care se va așeza un strat de tartan, care trebuie să respecte anumite norme pentru a fi omologat. Acesta ne va fi furnizat de o firmă care îl aduce din Germania. Stadionul nu a fost proiectat cu nocturnă și nu influențează cu nimic partea de omologare. Probabil vor fi proiecte ulterioare. Din cauza întârzierilor, noi suntem de două luni pe penalități. Vineri vom avea o altă ședință, vom avansa un alt grafic al lucrărilor, dar nu pot preconiza un alt termen. Până la sfârșitul anului sper să nu mai avem probleme și să încheiem lucrările. Structurile fiind avansate, arhitectura va avansa şi ea destul de repede“, a declarat, pentru GdS, Laurențiu Corcău, directorul tehnic al AB Tehnica SRL.

Ce prevede proiectul

Reamintim că lucrările la stadionul de atletism costă 1,6 milioane de euro. La final, în stadion trebuie să existe 596 de locuri la tribune VIP și tribune pentru spectatori cu o capacitate de 4.432 de locuri. Totodată, stadionul va avea un teren de fotbal, o pistă de atletism de 400 de metri, pistă pentru săritura în lungime și triplusalt, groapă cu nisip, dar și o bază sportivă pentru aruncarea suliței, aruncarea discului, aruncarea ciocanului, aruncarea greutății, pentru săritura cu prăjina și săritura în înălțime. Pista de atletism va avea opt culoare de alergare, terenul de fotbal trebuie să fie conform cu prevederile UEFA (105×68 metri), iar suprafața de joc să fie din gazon natural, compusă din rulouri de gazon, strat drenat din pietriș sau balast, pământ vegetal și sistem de încălzire a gazonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS