Craiova va găzdui, în perioada 7-9 septembrie, ediţia a XII-a a Simpozionului Ştiinţific al Inginerilor Români de Pretutindeni – SINGRO.
Acţiunea este organizată de Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), în colaborare cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Inginerie Electrică. Evenimentul are loc în contextul sărbătoririi a 65 de ani de învăţământ superior electrotehnic la Craiova. La acest simpozion vor fi dezbătute mai multe teme: „Infrastuctură şi mijloace de transport în comun şi individual, monitorizarea traficului şi parcărilor“; „Infrastructură şi mijloace pentru comunicaţii“; „Energia verde – producere, gestionare, utilizare“; „Alimentarea cu apă – distribuţie, gestionare“; „Deşeuri menajere – colectare, reciclare, gestionare“. Comitetul ştiinţific este compus din prof.as.dr.ing. Mihai Mihăiţă (preşedinte al AGIR), prof.univ.dr. Cezar Ionuţ Spînu (rector al Universităţii din Craiova), prof.univ.dr. Marian Ciontu (decan al Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii din Craiova), precum şi din preşedinţi ai unor sucursale teritoriale ale AGIR. Comitetul de organizare, din partea AGIR – sucursala Dolj este format din prof.univ.dr. Gheorghe Manolea – preşedinte, dr.ing. Traian Chişu (vicepreşedinte), şef lucrări dr.ing. Laurenţiu Alboteanu (secretar), dr.ing. Mihnea Bălteanu, şef lucrări dr.ing. Ştefan Buzatu, prof.ing. Tatiana Bălăşoiu, membri în Biroul Dolj al AGIR.

Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.