10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElev băut și fără permis, prins de polițiști cu focuri de armă

Elev băut și fără permis, prins de polițiști cu focuri de armă

Reprezentanții IPJ Dolj susțin că elevul din Plenița a comis în ultimele luni opt infracțiuni  la regimul circulației (Foto: GdS)
Reprezentanții IPJ Dolj susțin că elevul din Plenița a comis în ultimele luni opt infracțiuni
la regimul circulației (Foto: GdS)

Polițiștii doljeni au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de avertisment pentru a prinde un elev de 18 ani din comuna Plenița, care conducea un BMW, deși era băut bine și avea permisul suspendat. În urmă cu câteva zile, un tânăr de 20 de ani, tot din Plenița, a fost arestat preventiv după ce a fost prins conducând fără permis de șase ori în numai două luni.

Un tânăr de 18 ani din comuna doljeană Plenița le dă bătăi de cap oamenilor legii din primăvara anului trecut, de când a comis nu mai puțin de șase infracțiuni. Este vorba de Viorel Nicolae Ionescu, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic din Plenița, prins luni dimineață conducând un BMW, deși era băut și avea permisul suspendat.
Polițiștii doljeni spun că, luni dimineață, în jurul orei 10.45, agenții din Plenița l-au observat la volanul unui BMW înmatriculat în Bulgaria pe Viorel Nicolae Ionescu. Știind că tânărul are permisul suspendat, polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă șoferul a accelerat. A fost prins abia după ce și-a abandonat autoturismul și după ce polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment. „Acesta nu a oprit la semnalul polițiştilor și a continuat deplasarea, astfel că oamenii legii au procedat la urmărirea vehiculului, totodată somând șoferul să oprească. La un moment dat, acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pentru a-și asigura scăparea. Întrucât nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Pleniţa a executat patru focuri de avertisment în plan vertical, astfel reușindu-se prinderea și imobilizarea suspectului“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că, pe lângă faptul că s-a urcat la volan deși avea permisul suspendat, Ionescu era și băut bine. Și asta înainte de prânz. Din acest motiv, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul din Băilești, unde i s-au recoltat probe de sânge.
Oamenii legii mai spun că elevul de 18 ani nu este la prima infracțiune de acest fel, el fiind cercetat în alte două dosare penale.
„Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal, iar în urma analizării probatoriului de procurorul care supraveghează urmărirea penală s-a dispus reunirea cauzei cu alte două dosare în care era cercetat pentru săvârșirea a şase infracţiuni la regimul circulaţiei, fapte comise între mai 2015 – septembrie 2016, dintre care refuz recoltare probe biologice, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat“, au mai precizat polițiștii doljeni. După ce a fost audiat, tânărul a fost dus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat în fața magistraților din Băilești cu propunere de arestare preventivă.
Ileana Iacob, directoarea Liceului Tehnologic „C.N. Plopşor“ din Plenița, a declarat pentru GdS că elevul Ionescu nu a avut abateri disciplinare, dar și că unitatea de învățământ nu este responsabilă de comportamentul acestuia în afara orelor de curs.

Înaintea lui Ionescu a fost Vrăjitoarea

Vinerea trecută, Judecătoria Băilești a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Ionuț Vrăjitoarea, de 20 de ani, din comuna doljeană Plenița, cercetat pentru comiterea a șase infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Mai exact, tânărul de 20 de ani a fost depistat de șase ori, în perioada 19 iunie – 29 august 2016, conducând un autoturism pe drumurile publice, deși nu a avut niciodată permis de conducere. Joi noaptea, Vrăjitoarea a fost prins de polițiști și dus în arestul IPJ Dolj, iar a doua zi a fost arestat preventiv.
Tânărul de 20 de ani nu este la primul dosar penal, acesta fiind condamnat în trei dosare penale înainte de a împlini 18 ani.
În iulie 2013 a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis, iar în același an, în octombrie, a mai primit o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare într-un dosar de tentativă de omor.
Tot în iulie 2013, același Vrăjitoarea a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a două infracțiuni de conducere fără permis și una de furt. Ulterior, în octombrie 2014, Tribunalul Dolj a contopit cele trei pedepse și a dispus ca inculpatul să fie internat doi ani și șase luni într-un centru de detenție.
Inculpatul a fost arestat în august 2012 și a stat în arest și în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova până în februarie 2015.

Încă un șofer băut și fără permis

Tot luni, polițiștii doljeni au prins alt bărbat care s-a urcat la volan, deși era băut și nu avea permis de conducere. Acesta este Gheorghe Pătrună, de 27 de ani, din comuna doljeană Teasc. Un echipaj de polițiști care se afla în trafic, în comuna Ţuglui, a observat un Mercedes care circula către Podari și care a acroşat un vehicul staţionat. Oamenii legii au oprit Mercedesul, iar la volan l-au identificat pe Gheorghe Pătrună, de 27 de ani.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Ulterior, șoferul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS