8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandatul unui primar din Gorj, la mâna judecătorilor instanţei supreme

Mandatul unui primar din Gorj, la mâna judecătorilor instanţei supreme

Marian Ardeiu, edilul comunei Samarineşti
Marian Ardeiu, edilul comunei Samarineşti

Edilul comunei gorjene Samarineşti, Marian Ardeiu, ar putea rămâne fără mandat, dacă va pierde luna viitoare procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Primarul din Samarineşti a fost declarat incompatibil într-un raport al ANI realizat în urmă cu aproape doi ani.
Conform inspectorilor de integritate, edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 februarie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al comunei Samarinești, cât și calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al Ardeiu Marian Întreprindere Individuală.

A pierdut la Curtea de Apel din Craiova

Marian Ardeiu a pierdut procesul cu ANI, după ce a contestat raportul la Curtea de Apel din Craiova. Magistraţii craioveni au ajuns la concluzia că inspectorii de integritate au avut dreptate când au decis să constate starea de incompatibilitate a edilului şi i-au respins acestuia cererea.
Marian Ardeiu a decis să conteste hotărârea judecătorilor Curţii de Apel din Craiova, iar procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Recursul se va judeca luna viitoare, termenul fiind programat pe 27 septembrie, la un an şi jumătate după ce a fost declarat. Alţi doi primari din Gorj care au pierdut lupta cu instanţele de judecată au rămas fără mandat. Este vorba de Ion Ianăş, din Vladimir, și de Vasile Moşoiu, din Drăguţeşti. Ambii au rămas fără funcţii după alegerile locale, în urma unor condamnări definitive. În cele două localităţi vor fi organizate alegeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS