13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA tăiat un câine în stradă cu o seceră, sub ochii trecătorilor

A tăiat un câine în stradă cu o seceră, sub ochii trecătorilor

Bărbatul reţinut a declarat că şi-a apărat familia (Foto: Eugen Măruţă)
Bărbatul reţinut a declarat că şi-a apărat familia (Foto: Eugen Măruţă)

Un tânăr de 24 de ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, a fost reţinut de poliţie, după ce a rănit un câine comunitar cu o seceră. Potrivit poliţiştilor, în timp ce se afla în piaţa din localitate, suspectul, aflându-se în stare de ebrietate, a provocat leziuni unui câine comunitar, tulburând ordinea şi liniştea publică şi provocând indignarea cetăţenilor. „Animalul a fost transportat la Dispensarul Veterinar Târgu Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de schingiuirea sau rănirea animalelor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj“, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Susţine că şi-a apărat familia

Suspectul a fost prezentat ieri în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru noi audieri, în urma cărora se va stabili dacă se impune propunerea unei măsuri privative de libertate.
„Mi-a atacat soția și copiii, de aceea l-am lovit“, a declarat bărbatul acuzat de săvârșirea infracțiunilor de schingiuire sau rănire a animalelor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Animalul a murit, după ce a fost transportat la Dispensarul Veterinar din oraș, pentru acordarea de îngrijiri. „Din păcate, animalul a fost grav rănit şi a decedat din cauza rănilor. Medicul nostru veterinar a intervenit, dar nu a mai avut ce să facă. Nu am mai avut un asemenea caz în judeţul Gorj. Cadavrul animalului va fi ridicat de o firmă autorizată“, a declarat Nicolae Călescu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.
Potrivit anchetatorilor, suspectul a mai fost reținut pe 5 iulie, într-o altă cauză, pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a făcut scandal pe terasa unui club din localitate, însă a doua zi a fost pus în libertate, sub control judiciar.

Au maltratat un cal

Este de amintit că alţi doi bărbaţi din Târgu Jiu s-au ales cu dosar penal, după ce au snopit un cal în bătaie. Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, a declarat că cei doi suspecţi sunt în vârstă de 28 şi 37 de ani şi sunt anchetaţi în libertate pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor: „Cele două persoane au fost depistate de polițiști în timp ce maltratau o cabalină, proprietatea unuia dintre ei, pe care o forțau să tragă un stâlp de beton, exercitând acte de violență asupra calului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiunerea animalelor, fiind aplicată și o sancțiune de 1.000 de lei. Animalul prezenta leziuni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS