8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal între polițiști și un craiovean, pe Calea Unirii

Scandal între polițiști și un craiovean, pe Calea Unirii

Un cititor GdS a fotografiat locul din care bărbatul  de 30 de ani a fost ridicat de medicii de pe ambulanța SMURD (Foto: Un cititor GdS)
Un cititor GdS a fotografiat locul din care bărbatul
de 30 de ani a fost ridicat de medicii de pe ambulanța SMURD (Foto: Un cititor GdS)

Un craiovean de 30 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, în noaptea de marți spre miercuri, după ce ar fi fost bătut de un echipaj de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj. Oamenii legii susțin că bărbatul a fost agresiv și i-a amenințat pe polițiști, motiv pentru care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
Altercația a avut loc pe Calea Unirii, în apropierea Universității de Medicină și Farmacie Craiova, în jurul orei 2.00. Potrivit anchetatorilor, un echipaj de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale a observat un grup de tineri, iar unul dintre ei se manifesta violent. Polițiștii au oprit mașina și au încercat să-l legitimeze pe tânăr, însă acesta ar fi refuzat și a devenit agresiv. Mai mult decât atât, tânărul ținea în mână un cuțit, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat.
Ulterior, tânărul, care a fost identificat ca fiind Andrei Viorel Anghel, de 30 de ani, din Craiova, nu a fost dus la secție, ci a fost transportat cu o ambulanță SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, din cauza stării de agitație în care se afla. La rândul lor, pompierii doljeni au explicat că, într-adevăr, în noaptea de marți spre miercuri, o ambulanță SMURD a preluat o persoană necunoscută de pe Calea Unirii, victima unei agresiuni. „La ora 02.11, o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova a preluat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe o persoană necunoscută, de aproximativ 30 de ani, diagnosticată cu intoxicație cu substanțe necunoscute și agresiune fizică“, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj. Intoxicația cu substanțe necunoscute ar fi putut fi provocată de spray-urile iritant-lacrimogene folosite de polițiști.
Polițiștii doljeni au confirmat incidentul și au precizat că bărbatul de 30 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. La aceeași unitate de Parchet a ajuns și plângerea formulată împotriva polițiștilor de un martor, care susține că a văzut cum bărbatul de 30 de ani era lovit de oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS