22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte şi la mare

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte şi la mare

Administraţia Naţională de Meteorologie  a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 15 – 28 august.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading,  Anglia.

În Oltenia, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor  creşte,  în  medie,  de  la  29 până la 34 de grade. Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de  16  grade  pe  tot  parcursul  celor  două  săptămâni  de  prognoză,  valori  mai  ridicate  cu  2…3 grade fiind de aşteptat în intervalul 20 – 22 august.  Vor fi puţine ploi şi doar în intervalele 17 – 18 august şi 22 – 25 august creşte probabilitatea pentru apariţia pe arii relativ extinse a averselor şi descărcărilor electrice.

La munte, pe parcursul primei săptămîni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte, în medie, de la 16 până la  22 de grade. În intervalul 21 – 23  august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4  grade, iar în intervalul 24 – 28  august media regională a temperaturii maxime va apropiată de 18 grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de  9…10  grade pe celor două săptămâni de prognoză şi doar între 20 şi 23 august va avea valori mai ridicate, de 11…13 grade. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va mai ridicată în intervalele 15 – 19 august şi 22 – 25  august, iar în celelalte zile ale  celor două săptămâni de prognoză doar izolat se vor semnala ploi slabe.

În Dobrogea, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor  creşte, în medie, de la  27 până la 31 de grade. Între 21 şi 24 august se va  produce o uşoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a  temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 18  grade  pe  parcursul celor două săptămâni de prognoză, cu valori ceva mai ridicate, de 19- 0 de grade, în intervalul 19 – 23 august. Vor  predomina  zilele frumoase, lipsite de ploi, iar probabilitatea  pentru averse şi posibil descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 17 – 18 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS