16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj investeşte în dotarea cu echipamente a Spitalului Judeţean

CJ Gorj investeşte în dotarea cu echipamente a Spitalului Judeţean

Ambulatoriul Spitalului Judeţean
Ambulatoriul Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean Gorj investeşte în dotarea cu echipamente a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, pe care îl are în administrare. Instituţia a achiziţionat recent cinci aparate performante de făcut curăţenie. Fiecare echipament profesional de curăţenie are o valoare de 11.660 de lei, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 70.000 de lei. Pe lângă cele cinci aparate profesionale de curăţenie, au fost achiziţionate în aceeaşi sumă două redresoare externe şi 14 acumulatori. Consiliul Judeţean va aproba o hotărâre privind darea în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a echipamentelor profesionale pentru curățenie achiziționate de Consiliul Judeţean Gorj din bugetul propriu al județului Gorj.

În dotarea spitalului din strada Tudor Vladimirescu şi a Ambulatoriului

Echipamentele vor intra în administrarea şi dotarea Spitalului Judeţean din strada Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, şi a Ambulatoriului. „În baza contractului de furnizare nr. 7302 din 07.06.2016 au fost achiziționate echipamente profesionale pentru curățenie, de natura activelor fixe corporale, respectiv 5 (cinci) mașini de spălat și aspirat paviment, și accesorii de natura obiectelor de inventar, respectiv: redresor extern încărcare acumulatori – 2 bucăți și acumulator Inversis-tip Gel fără întreținere – 14 bucăți. Bunurile – active fixe corporale și accesorii de natura obiectelor de inventar, au fost recepționate în baza procesului-verbal de recepție nr. 8183 din 28.06.2016, valoarea acestora de înregistrare în evidențele primare și contabile cumulând un total de 69.960,00 lei. Această achiziție, inițiată la solicitarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a avut în vedere asigurarea și menținerea igienei și curățeniei în locația spitalului din str. Tudor Vladimirescu, nr. 32, unde funcționează 12 secții medicale cu o suprafață a pavimentului de circa 10.000 mp, cât și în ambulatoriul situat în locația spitalului din str. Progresului, nr. 18, unde pavimentul are o suprafață de circa 15.000 mp. Predarea – preluarea în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a bunurilor constând în echipamente profesionale pentru curățenie se va face pe bază de protocol încheiat între UAT – județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj și Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, care se va constitui în anexă la contractul de dare în administrare. Dreptul de dispoziție asupra bunurilor date în administrare aparține în exclusivitate Consiliului Județean Gorj, în exercitarea calității de titular al dreptului de proprietate publică şi privată“, potrivit Consiliului Judeţean Gorj.

Sistem de încălzire şi apă caldă pentru Secţia Dermatologie

De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj va finanţa realizarea unui „Sistem de încălzire la secţia Dermato-venerice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, locaţia strada A.I. Cuza“. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 195.067 lei (inclusiv TVA), din care valoare construcții și montaj 97.614 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiției este de o lună. Vor fi achiziţionate două cazane, un boiler şi 28 de radiatoare. „Sistemul actual de încălzire este compus din sobe de teracotă pe gaze naturale: Spitalul nr. 1 funcţionează ca unitate sanitară în cadrul Spitalului de Urgență Târgu Jiu și se află amplasat pe str. A.I. Cuza, în municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. Secţia Dermato-venerice este situată în incinta Spitalului nr. 1, în partea de N-V, şi este o construcție realizată în anul 1896, tip parter, având o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Secţia are un sistem de încălzire local pe gaze naturale, încălzirea făcându-se cu sobe de teracotă. Din punct de vedere economic, acest sistem de încălzire este costisitor, deoarece, conform normelor în vigoare, anual, se impune curăţarea atât a coşurilor, cât şi a sobelor, iar datorită faptului că acestea sunt foarte vechi şi prezintă fisuri, gazele nearse pot periclita siguranţa bolnavilor şi a salariaţilor. De asemenea, livrarea apei calde menajere către bolnavi nu se poate realiza în momentul actual. Având în vedere vechimea instalației existente și condițiile în care funcționează aceasta, se impune modernizarea sistemului de încălzire, respectiv montarea unei centrale termice care să furnizeze, pe lângă căldură, și apă caldă, realizarea distribuției pentru agent termic, montarea de corpuri de încălzit etc.“, conform Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS