6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInstanța a revocat controlul judiciar față de Radu Preda și Elena Popescu, inculpați în dosarul Olguței Vasilescu

Instanța a revocat controlul judiciar față de Radu Preda și Elena Popescu, inculpați în dosarul Olguței Vasilescu

Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, alături de primarului municipiului, Lia Olguța Vasilescu
Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, alături de primarului municipiului, Lia Olguța Vasilescu

Tribunalul București a respins cererea DNA de menținere a măsurii preventive a controlului judiciar față de Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, și Elena Daniela Popescu, președintele Asociației „Pro Craiova“, inculpați în dosarul Olguței Vasilescu, revocând măsura față de ambii acuzați.
Decizia Tribunalului București postată pe portalul instanței, nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.
Procurorii DNA au dispus pe 19 iulie trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, aceasta fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).
În același dosar, au fost deferiți justiției, sub control judiciar, Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.
Procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturile bancare deținute atât de primarul Lia Olguța Vasilescu, cât și de Radu Cosmin Preda și Elena Daniela Popescu. De asemenea, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile deținute de Radu Cosmin Preda și Elena Daniela Popescu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS