16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLoganul neînmatriculat al Primăriei Secu, condus de secretar cu permisul suspendat

Loganul neînmatriculat al Primăriei Secu, condus de secretar cu permisul suspendat

Polițiștii doljeni au depistat vineri, în trafic, un bărbat de 47 de ani care conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat, în timp ce mașina, o Dacie Logan aparținând Primăriei Secu, nu mai avea autorizaţie de circulaţie. Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că șoferul, Viorel Jianu, era chiar secretarul Primăriei din Secu și că nu mai avea dreptul să urce la volan până în octombrie 2016. „Vineri, 15 iulie, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Secu şi ai Postului de Poliţie Argetoaia, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat în trafic pe Jianu Viorel, de 47 de ani, domiciliat în comuna Secu, Dolj, în timp ce conducea, pe DJ 606 C – Secu, un autoturism având termenul de valabilitate a autorizaţiei de circulaţie provizorie expirat din 8.07.2016, autoturismul fiind neînmatriculat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiștii doljeni a rezultat faptul că Jianu Viorel avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până în luna octombrie 2016“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj. Secretarului Primăriei Secu i-a fost întocmit dosar de cercetare penală, polițiștii continuând investigațiile sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere cu permis suspendat și conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

„Trei infracțiuni dintr-o lovitură“

Polițiștii doljeni au avut mult de lucru weekendul trecut, fiind constatate o serie de infracțiuni privind regimul rutier. Două persoane au fost depistate conducând fără a deține permis, iar o a treia se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat. Au fost și cazuri în care oamenii legii au descoperit „trei infracțiuni dintr-o lovitură“, cum s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Călărași. Aici „a fost depistat în trafic D. Mădălin, de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și având o îmbibaţie alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat“, potrivit IPJ Dolj. Din verificările efectuate de oamenii legii a rezultat și faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie auto. Aceștia l-au condus pe doljean la Spitalul Orășenesc Dăbuleni, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, și i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Băut la volan și fără permis a fost prins și un craiovean de 21 de ani, care conducea pe strada Râului cu o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Pe 15.07.2016, în jurul orei 15.15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe B. Irinel, de 21 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Râului, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest și a rezultat o concentraţie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul de Urgenţă, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și fără permis“, au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS