Taximetriștii din Craiova, controlați de polițiști

Autori


Polițiștii Biroului Rutier au verificat taxiurile din Craiova. În urma acțiunii au fost controlate până vineri, la ora 14.00, aproape 200 de taxiuri, fiind aplicate 60 de sancțiuni, amenzile depășind suma de 9.000 de lei. Doi taximetriști au rămas fără permis de conducere, polițiștii retrăgând și cinci certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice ale autoturismelor. 

Vineri a fost agitație mare în stațiile de taxi din Bănie. Polițiștii Biroului Rutier Craiova, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român (RAR) Dolj, au derulat o acţiune de verificare a legalității activității de transport persoane în regim de taxi în municipiu. Acțiunea a început dimineața, în zona Gării Craiova, și a continuat până seara și în alte stații de taxi din oraș sau pe unele artere rutiere. Taximetriștii care au avut „norocul“ să ajungă vineri dimineață la gară s-au trezit trași pe dreapta de polițiștii de la Rutieră. Pe lângă buletin, permis, certificat de înmatriculare și RCA, șoferii de pe taxi a trebuit să mai prezinte asigurarea de bagaje și călători, buletinul metrologic pentru casa de marcat și să aibă la vedere ecusonul cu numele, fotografia și tarifele practicate. Polițiștii s-au interesat și dacă șoferul folosește casa de marcat și dă bon clienților. De aici și până la sancțiuni nu a mai fost decât un pas.

Nici nu începuse acțiunea polițiștilor că un taximetrist a și rămas fără permis pentru neacordare de prioritate la pietoni. Apoi amenzile au început să curgă: pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării fără client, pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării, pentru diverse defecțiuni tehnice ale autoturismelor. Un șofer care părea incoerent a fost testat și cu aparatul alcooltest, dar s-a dovedit că nu consumase alcool. „Cred că de emoție vorbea așa. Poate s-a speriat, săracul, când a văzut atâtea mașini de poliție. A fost și printre primii opriți“, au comentat polițiștii. Autoturismul celui în cauză a fost controlat și de reprezentanții RAR Dolj, iar șoferului i s-a reținut certificatul de înmatriculare din cauza stării proaste a anvelopelor. „Cum puteți să circulați cu asemenea cauciucuri? Nu vedeți că nu mai e nimic pe ele, sunt șterse? Și roata asta din spate este strâmbă, mai are puțin și cade. Și bara din față la fel“, a fost concluzia celor de la RAR. Alt taximetrist oprit a avut probleme doar cu un bec de pe spate, care era ars. „Nu putem să-i reținem certificatul pentru un amărât de beculeț. În rest, omul este în regulă“, a afirmat reprezentantul RAR. „Îi punem în vedere să-l schimbe pe loc“, a completat polițistul.

Un taximetrist nu a oprit la semnalul polițistului

Alt taximetrist a rămas fără permisul de conducere pentru nerespectarea semnalului polițistului rutier. Deși i s-a făcut semn să tragă pe dreapta, șoferul nu s-a conformat și după ce a lăsat pasagerii a încercat să-și continue drumul. A fost oprit imediat. Taximetristul le-a explicat polițiștilor că nu a înțeles semnalul și că nu și-a dat seama că trebuie să oprească. Nu a reușit însă să-i convingă pe polițiști și s-a ales cu amendă și cu permisul suspendat.


Potrivit Inspectoratului

de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cadrul acțiunii de vineri au fost verificate, până în jurul orei 14.00, aproape 200 de autovehicule în regim de taxi, polițiștii rutieri și inspectorii RAR constatând 60 de abateri de natură contravențională, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 9.000 de lei. „Din totalul amenzilor, 45 au fost aplicate conducătorilor de taximetre, iar două amenzi au fost date conform Legii taximetriei, Legea nr. 38/2003. Totodată, au fost reținute două permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietoni și nerespectarea semnalului polițistului rutier, iar cinci certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defecțiuni tehnice, tot în cazul taximetrelor“, au mai anunțat reprezentanții IPJ Dolj.

„Este vorba de o acțiune desfășurată de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român prin care se urmărește verificarea legalității transportului în regim de taxi, deoarece această categorie de transport este extrem de importantă, pentru că cei care o desfășoară sunt direct răspunzători de condițiile de siguranță ale călătorilor. Se urmărește verificarea, pe de o parte, a stării tehnice a autovehiculelor din această categorie (anvelope, caroserie etc.), dar și existența documentelor prevăzute de lege pentru a desfășura activitatea de transport persoane“, a explicat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 16 iulie 2016

Actualitate

» 50 de turişti blocaţi în Munţii Retezat din cauza alunecărilor de teren
» Peste 100 de români vor fi repatriați din Istanbul cu o cursă TAROM, sâmbătă seara
» Kaiac-canoe: România, suspendată un an din competițiile internaționale din cauza cazurilor de dopaj, nu va participa la JO 2016
» MAE: O familie de români, doi adulți și un copil, dispăruți în urma atacului de la Nisa
» UPDATE Turcia: Ultim bilanț – 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări din cadrul personalului militar
» În jur de 200 de români se află pe aeroportul din Istanbul
» Pompierii doljeni au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile mehedințene
» REZULTATE BACALAUREAT 2016, după contestaţii. Procentul final de promovare este de 68,1 la sută
» Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică în 10 județe și Galben în 11 județe; Capitala și 12 județe sub Cod galben de caniculă
» Doi bulgari au fost ridicaţi dintr-un hotel din Craiova pentru presupuse fraude informatice
» Lovitură de stat eşuată în Turcia. Aproape 200 de persoane au murit. Şeful Statului Major al armatei a fost înlocuit.
» Peste o mie de turişti români au zboruri programate sâmbătă spre Antalya
» Lotul olimpic de biologie al României, blocat pe aeroportul din Istanbul. Riscă să piardă un concurs
» MAE: Două puncte de adunare/informare stabilite pe Aeroportul Ataturk pentru cetățenii români
» Turcia: Ultim bilanț – 90 morți, 1.154 răniți și 1.563 arestări din cadrul personalului militar
» ANAT: Peste o mie de turiști români au plecat către Antalya cu curse charter; zborurile se desfășoară normal
» MAE: Nu se înregistrează victime sau răniți în rândul cetățenilor români aflați în Turcia
» UE cere o “revenire rapidă la ordinea constituțională” în Turcia
» MAE: Celulă de criză constituită în contextul evenimentelor aflate în desfășurare în Turcia
» CESIVO Agricultura, demonstraţie de utilaje agricole performante

Dolj

» Trei case din Bănie, cuprinse de flăcări
» Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Craiova
» Întreruperi energie electrică de luni
» Ce plătiți la bloc când lipsiți de acasă
» „O ciudățenie a minții mele“, de Orhan Pamuk Editura Polirom
» Femeie lovită de o dubă, la o trecere de pietoni din Bănie
» De la diligențe la tren
» Taximetriștii din Craiova, controlați de polițiști

Gorj

» Motrenii riscă să rămână fără UATAA, furnizorul de agent termic
» Despăgubiri de 11 milioane de lei pentru sinistrații din Seciuri

Sport

» Astra și CFR luptă pentru Supercupă
» CSO Filiași s-a pus pe treabă (galerie foto)

Educatie

» Patronii care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei primesc stimulent financiar de 250 de lei
» Școli din Dolj cu medii generale de 1, 2 și 3

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Bufniţa cenuşie
» Fenomen cosmic deosebit pe parcursul lunii august
» Bancul zilei

Top