Siguranța ștrandurilor, dată de calitatea apeihttps://www.youtube.com/embed/ij83oO–tsM

În urma articolului apărut miercuri, 13 iulie, în Gazeta de Sus – „Cât de sigură este o bălăceală la ștrandurile din Craiova?“ – cititorii s-au arătat interesați să afle care sunt ștrandurile și piscinele autorizate și ținute sub monitorizare de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Din datele furnizate de reprezentanții DSP Dolj, în prezent, în evidența direcției, se află următoarele ștranduri și piscine: piscina Valencia, localizată la ieșirea din Craiova, la km 9 (vizavi de Skoda), în incinta Il Capo Tour; piscina Noa, aflată pe strada Viitorului, nr. 23; piscina Colosseum, locație aflată pe strada Calea Brezei, precum și Piscina Roma, în cartierul Brazda lui Novac. De asemenea, pe lista piscinelor autorizate se găsește și piscina Sânziana, de pe strada Sărarilor, nr. 19, piscina Happy Friends de pe bulevardul Carol I (lângă rond), piscina Krypton Sky Club, în apropierea Selgros, piscina/ștrand Plus Aqua situată pe strada Calea București, nr. 115, piscina Summer Plaza Club, pe strada Henry Ford nr. 47, piscina Helin, în zona Aeroport Craiova, strada Aviatorilor, nr. 10. Pe aceeași listă apar și piscinele care sunt situate în imediata vecinătate a Craiovei: piscina La Izvoare, în localitatea Beharca, la 17 kilometri de Craiova, piscina Carul din stele, în Beharca, piscina Magic Land Summer, situată în comuna Ișalnița, piscina Lavidor în comuna Malu Mare, precum și piscina Denis, în comuna Malu Mare. Acestora li se adaugă cele două ștranduri, Hanul Doctorului, aflat pe Calea București nr. 313, și ștrandul Ișalnița, la ieșirea din Craiova.

Calitatea apei este prioritară

Despre modul în care se întrețin piscinele și strandurile pentru a nu crea probleme de sănătate celor care le frecventează ne-au vorbit chiar doi dintre deținătorii unor bazine din Craiova.

„Piscina noastră este frecventată de foarte mulți copii, ceea ce înseamnă că igiena apei este pe primul loc pentru noi. Apa este tratată la intrarea în bazine, când este purificată cu ozon. Apa nu se schimbă, rămâne tot sezonul, dar se tratează prin metodele clasice de control al PH-ului și clorinare. Există testere pe care le folosim dimineața și seara, plus analizele pe care le facem la laboratoarele acreditate. Reglăm aciditatea și clorinăm în funcție de nivelul minim acceptat. Avem un angajat special și acesta respectă ghidul de folosință al acestor testere. Și cei de la DSP, la rândul lor, vin și recoltează probe din apă și fac în acest fel verificări“, a explicat Cristi Delică, manager piscină Sânziana.


La un nivel mult mai mare este complexul Plus Aqua, care are regim atât de piscină, dacă vorbim de bazinele interioare, cât și de ștrand, făcând referire la bazinele din exterior.

„Acest complex are mai multe bazine, două în interior, cu apă încălzită, un bazin mai mic, unde se fac și cursuri de înot. La exterior avem un bazin de 25 de metri lungime și 10 lățime, și mai avem un bazin pentru copii. Toate bazinele au un sistem de filtrare permanentă a apei, prin filtre cu nisip. La asta se adaugă tratamentele specifice care se fac cu substanțe speciale. La bazinele exterioare, apa este introdusă la începutul sezonului, iar în interior se schimbă la doi, trei ani. Substanțele folosite asigură parametrii normali, iar monitorizarea calității apei se face la două, trei ore“, a explicat Alin Popescu, director Plus Aqua.

Atenție la curățenia bazinelor!

Medicii ne avertizează că din apa ștrandurilor și piscinelor, în cazul în care nu sunt igienizate, pot fi luate o serie de boli. În același timp trebuie să avem în vedere și propria noastră igienă. „Este vară, soarele, apa ne atrag, dar această plăcere poate fi plătită cu unele îmbolnăviri. Înainte de toate, cei care merg la plajă trebuie să aibă un corp sănătos ca să nu îmbolnăvească alte persoane. Dacă avem anumite ciuperci, infecții bacteriene la nivelul pielii de genul furunculului, infecții stafilococice riscăm să îmbolnăvim alte persoane, dar și invers poate exista acest risc. Trebuie să avem grijă că ne putem îmbolnăvi dacă mergem desculți pe marginea bazinelor. Apele din bazine trebuie să fie controlate, să fie clorinate, să fie tratate cu soluții care să nu permită dezvoltarea unor astfel de infecții bacteriene. Când această cantitate este mare pot apărea și reacții adverse. Nu este bine dacă în zonele cu apă există șobolani pentru că aceștia pot transmite leptospiroza și se poate ajunge la probleme renale grave. Pentru orice problemă pe care o depistăm la nivelul pielii trebuie să ajungem la specialist“, a explicat Virgil Pătrașcu, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului de Urgență Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 14 iulie 2016

Actualitate

» CNAS: Dosarele pentru acordarea de îngrijiri medicale la domiciliu pot fi depuse și de alte persoane decât beneficiarii
» Avertismente îngrijorătoare ale ANSVSA
» 38 de persoane, reținute în cazul persoanelor ținute în lanțuri
» Augustin Lazăr: „280 de spitale, părţi civile în Hexi Pharma – prejudiciu 70 de milioane de lei“
» Douăzeci de suspecţi în cazul sclaviei din Argeş au fost arestaţi
» Riscurile expunerii excesive la soare
» Elevul de nota 10 de la Scoala “Alexandru Macedonski”
» Stadionul de atletism, gata în septembrie?
» Primul pas de la apariţia măsurilor de simplificare a birocraţiei: Candidaţii pentru Universitatea din Bucureşti nu mai trebuie să depună copii legalizate la înscriere
» Mii de tone de alge colectate de pe plajele turistice de la Constanţa
» Cod Galben de instabilitate atmosferică
» Restricţii de circulaţie rutieră în Muntenegru
» Ministrul Sănătății intenţionează relocarea Spitalului de Arși
» Duminică va fi organizată o nouă extragere a bonurilor fiscale
» Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, discuţii telefonice cu Angela Merkel şi François Hollande

Local

» „Eibenthal, raiul pe pământ“

Dolj

» Stadion de atletism din toamnă?
» Alba-neagra cu refacerea peroanelor de tramvai
» Craiova: De luni începe distribuirea alimentelor pentru persoanele defavorizate
» Intervenţii ale pompierilor doljeni
» Urmărit naţional pentru trafic de influenţă şi luare de mită, depistat de către polițiștii doljeni

Gorj

» Fosta şefă a DPPS Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu executare
» Vicepremierul Borc, aşteptat la CEO
» Vor fi renegociate preţurile pentru exproprierile de pe şoseaua de centură
» La Polovragi s-a deschis cel mai mare târg de produse tradiţionale şi netradiţionale din Oltenia
» 13 ani de concedii medicale în cinci luni, la Minprest
» Directorii răspund pentru rezultatele slabe la bacalaureat
» Absolvenţii nu vor şomaj
» Investiţie pentru 1.500 de locuri de muncă la fosta fabrică de mobilă
» Fosta şefă a DPPS Târgu Jiu, condamnată la închisoare cu executare
» Gorj: O tânără a vrut să se sinucidă din gelozie

Mehedinţi

» Mehedinţi: Peste 7.000 de persoane au beneficiat de ajutor social anul trecut. Numărul acestora este în creştere

Vâlcea

» Râmnicu Vâlcea: Lucrări de amenajare a străzii Dr. Romulus Popescu
» Mai puţini şomeri în judeţul Vâlcea la sfârşitul lunii iunie

Sport

» Copil debutează cu Lopez în Cupa Davis
» 104 sportivi români la Jocurile Olimpice
» Petre Grigoraş, prezentat la Pandurii
» Baschet (m) / România, victorioasă în China
» Fotbal / Petre Deselnicu, omagiat de conducerea CS Universitatea Craiova
» Fotbal / Derbiul Pandurii – CS Universitatea se va juca vineri, 22 iulie, de la ora 21.00
» Tenis / Marius Copil va juca în deschiderea întâlnirii de Cupa Davis cu Spania
» Fotbal / România a coborât pe locul 24 în clasamentul FIFA

Bani & Afaceri

» Lira sterlină, la maximul ultimelor două săptămâni 

Sanatate

» Dosar de moarte suspectă în cazul pacientului pe care se aflau larve – Ministerul Sănătăţii ia în calcul relocarea Spitalului de Arşi
» Kilogramele în plus scad speranța de viață

Educatie

» Alin Gabriel Dița, elev de 10 la admiterea în liceu: „Am ales profilul care oferă mai multe șanse după absolvire“

Magazin

» Horoscop
» Astronomii au descifrat codul Morse descoperit pe Marte
» Bancul zilei
» Program Colours Cinema în perioada 15 – 21 iulie

Top