Acasă Local Gorj Primarul din Jupâneşti, vizat într-un dosar de ucidere din culpă

Primarul din Jupâneşti, vizat într-un dosar de ucidere din culpă

-

Petre Guşiţă, edilul din Jupâneşti
Petre Guşiţă, edilul din Jupâneşti

Edilul comunei gorjene Jupâneşti, Petre Guşiţă, a intrat în atenţia organelor de anchetă într-un dosar care vizează infracţiunea de ucidere din culpă. Ancheta a fost deschisă de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj pentru ucidere din culpă și nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă în cazul morții bărbatului de 42 de ani din județul Dolj, care a murit marţi, după ce s-a electrocutat pe un stâlp de electricitate. Potrivit lui Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, între bărbatul de 42 de ani, din comuna Robăneşti, judeţul Dolj, şi primarul localităţii Jupâneşti, Petre Guşiţă, a existat doar un acord verbal, ca acesta din urmă să înlocuiască becurile arse de la reţeaua de iluminat public din satul Vierşani. Victima nu era autorizată de către distribuitorul de energie electrică să efectueze acest gen de lucrări şi nu purta nici echipament de protecţie, fapt despre care a fost informat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.
Ieri au fost audiate mai multe persoane în acest caz, dar și primarul comunei Jupânești, Petre Gușiță, care și-a dat acordul ca bărbatul să se urce pe stâlp să schimbe becuri fără a fi respectate măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.