16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean decedat în condiții suspecte la SJU Craiova

Craiovean decedat în condiții suspecte la SJU Craiova

Imagini din timpul operațiilor realizate în urmă cu aproximativ o lună și jumătate în cazurile a nouă pacienți, la Spitalul Județean de Urgență Craiova
Imagini din timpul operațiilor realizate în urmă cu aproximativ o lună și jumătate în cazurile a nouă pacienți, la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Un craiovean, de 46 de ani, a decedat săptămâna trecută la Spitalul Județean de Urgență Craiova, după ce în urmă cu aproximativ o lună și jumătate a suferit o operaţie de micşorare a stomacului. Intervenția a fost realizată de o echipă de doctori francezi și medici ai Clinicii Chirurgie I a Spitalului Județean de Urgență Craiova. Familia bărbatului a depus plângere la poliție, unde a fost întocmit dosar pentru ucidere din culpă.

Soția unui pacient de 46 de ani care a decedat joia trecută în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova a sesizat politiștii craioveni cu privire la faptul că soțul său a murit în condiții suspecte. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat pentru GdS că în acest caz au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. „Polițiștii craioveni au fost sesizați de o craioveancă despre faptul că la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Craiova soțul său a decedat în condiții suspecte. În cauză, politiștii de la Serviciul de investigații criminale au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Urmează ca după efectuarea autopsiei să se stabilească cu exactitate încadrarea juridică a faptei“, a declarat Amelia Barbu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj. Familia nu a dorit să ofere mai multe detalii presei.

Alt pacient operat se află internat în spital

În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, o echipă formată din doctori francezi și medici ai Clinicii Chirurgie I a Spitalului Județean de Urgență Craiova a realizat operaţii de micşorare a stomacului la nouă pacienți obezi. Trei dintre aceștia au suferit complicații. Unul dintre ei este bărbatul de 46 de ani care a decedat, al doilea se află în prezent internat în Clinica Chirurgie I din cadrul SJU, iar al treilea a fost externat recent. Reprezentanții SJU Craiova au precizat că la externarea din spital după operație starea de sănătate a pacientului de 46 de ani era bună. „Echipa care a intervenit atunci a fost mixtă, formată din medici chirurgi români și francezi. Pacienții au fost operați, cei mai mulți au evoluat bine și foarte bine, au plecat acasă fără nici un fel de complicații. Au fost și doi pacienți care au suferit complicații, dar nelegate de intervenția chirurgicală propriu-zisă. De asemenea, cu complicații, a revenit în spital, după un interval destul de mare de timp, un pacient care nu a respectat indicațiile de regim igieno-dietetic și efort fizic. A venit în spital cu complicații după destul de mult timp de la operație. A fost internat, reevaluat, s-a reîncercat o reechilibrare, dar nu a mai putut suferi o altă intervenție chirurgicală și a decedat. Este dreptul fiecăruia să ceară explicații cu privire la un anumit gest medical, terapeutic sau intervenție medicală, dar de la acuzație până la dovedirea vinovăției medicului este o mare diferență“, a precizat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

„De la noi pacientul a plecat bine, complicațiile au apărut în afara spitalului“

Unul dintre medicii care a făcut parte din echipa ce a realizat intervențiile chirurgicale pentru micșorarea stomacului este dr. Valeriu Șurlin, șeful Clinicii de Chirurgie I din cadrul SJU. Acesta susține că pacientul a suferit complicații care au apărut după externare. „A fost un caz cu multe complicații, care până la urmă s-au dovedit fatale. A venit săptămâna trecută la Chirurgie și a fost transferat de urgență la ATI. A fost un pacient cu multe complicații, nu a fost un om sănătos care a venit să își facă micșorare de stomac. A fost un pacient cu foarte multe boli. Nici un pacient obez nu este sănătos. Pacienții obezi au multiple afecțiuni, probleme la inimă, apnee în somn, probleme osoase, articulare. Când a venit la controale după operație se simțea bine. De la noi a plecat bine, complicațiile au apărut în afara spitalului. De câte ori am vorbit cu pacientul, nu mi-a relatat ceva care să îmi da ceva de bănuit că nu ar fi bine. Pur și simplu a venit odată într-o stare gravă, l-am internat de urgență, i-am făcut tratament și tot ce trebuia. Nu știu ce s-a întâmplat cât a stat acasă. Nu am primit datele de la necropsie ca să vă pot spune mai multe, dar în foaia de observație se vede că de la noi a plecat bine. În astfel de situații, complicațiile sunt cunoscute“, a explicat dr. Valeriu Șurlin, șeful Clinicii de Chirurgie I. Medicul a precizat că în acest moment în Secția Chirurgie I se mai află un pacient din cei nouă operați în urmă cu o aproape o lună și jumătate. Săptămâna aceasta, toți pacienții care au fost operați pentru micșorarea stomacului vor fi chemați la spital pentru reevaluare. „Un pacient din cei nouă este în spital, starea lui de sănătate este bună. Săptămâna aceasta, toți pacienții care au fost operați atunci vor fi chemați în secție pentru control. Trebuie să mă asigur că respectă regimul impus în situația lor, că nu fac efort fizic și că mănâncă ce trebuie. Vorbind cu ei am constatat că unii nu au înțeles cât de important este să respecte indicațiile date după operație“, a spus dr. Valeriu Șurlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS