13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAleile blocurilor, asfaltate pe sărite

Aleile blocurilor, asfaltate pe sărite

Reabilitarea străzilor și trotuarelor din cartierele Craiovei lasă de dorit pe alocuri. În graba lor de a cuprinde cât mai multe străzi în procesul de asfaltare, constructorii au început lucrările, după care au plecat și au abandonat lucrările. Unele alei au fost uitate, după cum i s-a terminat constructorului covorul asfaltic sau bordurile, altele au fost intenționat lăsate la o parte, pe motiv că sunt ale blocului către care fac accesul. Sunt și alei de acces către curtea interioară a blocurilor care au fost sparte de pe vremea când se reabilita bulevardul Calea București și nu sunt asfaltate nici la acest moment.
Astfel de exemple întâl­nim la blocurile cuprinse între strada Dâmbovița și bulevardul Calea Severinului din cartierul George Enescu, la blocurile de pe strada Bucovina din cartierul Rovine și la unele dintre blocurile de pe Calea București.
În cartierul George Enescu, aleile și trotuarele de acces către blocuri au fost reabilitate cu mari poticneli din partea constructorului Delta ACM. Aici lucrările au demarat în 2014, în preajma campaniei electorale, și au fost finalizate în anul următor. Considerând că a încheiat lucrările, constructorul a dispărut din zonă, deși nu toate aleile au fost amenajate. Calea de acces care duce către blocurile 46, C1, C2 și C3 a rămas pe jumătate amenajată și locatarii se tem că lucrările au fost recepționate fără să fie încheiate în totalitate.

„Nu toate aleile care duc către intrarea în bloc au fost asfaltate“

În cartierul Rovine, pe strada Bucovina, procesul de modernizare și reabilitare a început din 2015, dar nici în prezent locuitorii de la blocurile de aici nu știu dacă lucrările s-au încheiat sau nu. Nemulțumirea unora dintre ei este legată de aleile care duc la intrarea în bloc. La unele scări, acestea au fost modernizate, bordurile au fost schimbate și calea de acces – asfaltată. Altele au fost sărite, iar proprietarii susțin că firma care s-a ocupat de lucrări le-a spus că aleea de acces, între scara blocului și trotuar, aparține blocului și nu va fi asfaltată. „Nu toate aleile care duc către intrarea în bloc au fost asfaltate. De exemplu, la blocul vecin s-a pus covor asfaltic până la scări, iar nouă, din cauza bordurii care se află la jumătatea acestei alei, ne spun că aleea aparține blocului. Același lucru s-a întâmplat și la blocul vecin, dar și la blocurile de peste stradă. Nu mai înțelegem, unele dintre aceste alei aparțin domeniului public, altele nu? I-am întrebat pe cei care lucrează aici și ne-au spus că asta este scara blocului și nu se asfaltează“, a spus Iulian Cârstea, proprietar în blocul I29, strada Bucovina. Și aici, constructorul este tot Delta ACM.

Când asfaltați șanțul din fața scării?

La blocurile R1, R2 și R3 de pe Calea București, proprietarii sunt deranjați de șanțul care trece prin fața blocurilor lor și care a rămas neasfaltat din perioada în care se efectuau lucrările pe bulevardul Calea București. Locatarii spun că prin acest șanț s-a tras un cablu electric. Când lucrările s-au încheiat, șanțul a fost astupat, s-a turnat beton, dar de covor asfaltic s-a uitat. „De un an așteptăm să ne acopere șanțul din fața blocurilor. Acesta pleacă de la punctul termic, până în trotuarul de pe Calea București. Am cerut și la poliția locală, și la primărie și ne-au zis că nu vin pentru o roabă de asfalt. Din octombrie anul trecut îi așteptăm. Este urât că a rămas așa. În plus, suntem bătrâni, coborâm din bloc și ne împiedicăm în șanțul ăsta“, a susținut Ion Rujan, proprietar.
Am încercat să contactăm reprezentanții admi­nis­trației locale și să-i întrebăm dacă aceste lucrări au fost recepționate chiar și cu astfel de deficiențe sau constructorii se întorc să ducă la bun sfârșit lucrările. Cei în măsură să dea explicații au fost de negăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS