13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanal Telekom, capcană în asfalt

Canal Telekom, capcană în asfalt

Pe strada Sg. Constantin Popescu din Brazda lui Novac, de mai bine de o lună, o groapă de aproape un metru adâncime se cască în mijlocul carosabilului. Este vorba de o gură de canal care aparține unui operator de telefonie mobilă. Capacul canalului s-a prăbușit în urma traficului din zonă și nimeni nu s-a obosit să-l reașeze la locul lui. Un locuitor din blocurile învecinate, mai grijuliu, a încercat să avertizeze șoferii de pericolul din asfalt. Acesta a semnalizat gura de canal cu o creangă și o cutie de carton și i-a avertizat în același timp pe cei de la asociația de proprietari, respectiv Asociația nr. 6 Brazda lui Novac. Reprezentanții proprietarilor au sunat la telefonul cetățeanului de la primărie, la Poliția Locală și la Telekom, operatorul de telefonie căruia îi aparține canalul cu pricina. „Gura de canal este fără capac de peste o lună. A avut un capac de tablă și au trecut mașinile peste el, s-a rupt și a picat în interior. Au pus oamenii crengi, ca să vadă șoferii. Am sunat peste tot. Am făcut sesizare scrisă la Telekom și au refuzat să o primească, pe motiv că nu este completă. Nu i-a interesat. În cele din urmă, am sunat la Poliția Locală și au venit ei și au pus o bandă de protecție. În rest…“, a spus Gheorghe Dușe, președintele Asociației de proprietari nr. 6 Brazda lui Novac. Și în prezent gura de la canal este neacoperită, semnalizată doar cu o bandă pe care stă scris „Trecerea oprită“.
Singura soluție ar fi aplicarea de amenzi de către Poliția Locală operatorului căruia îi aparține, deoarece Regulamentul de gospodărire a orașului permite acest lucru.
„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 – 2.500 lei – pentru persoane juridice, nemenţinerea şi nefixarea la cota pavajului a pieselor vizibile (trape, capace, grătare, răsuflători“, se arată în art. 17 din Regulamentul de gospodărire a orașului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS