6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA intrat cu mașina în conducta de gaze, după o tamponare

A intrat cu mașina în conducta de gaze, după o tamponare

Ieri după-amiază, la in­tersecția străzilor Dezrobirii și Horia din Craiova a avut loc o tamponare între două autoturisme, unul dintre acestea fiind proiectat, în urma impactului, în gardul unui imobil și în cutia de gaze. Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, accidentul fără victime s-a produs între un Golf 6 și un Peugeot 307, conduse de două craiovence. „O șoferiță care conducea un Golf 6 pe Dezrobirii, la intersecția cu strada Horia nu a acordat prioritate unui Peugeot 307 condus de o altă craioveancă. În urma impactului, Peugeotul a fost proiectat în gardul unui imobil din zona respectivă și în cutia de gaze. Pentru a evita orice pericol, la fața locului au fost chemați și cei ce la compania de gaze, iar polițiștii au dirijat traficul. Șoferița vinovată de producerea accidentului urmează să suporte reparația celeilalte mașini, dar și a gardului, și va fi sancționată contravențional pentru neacordare de prioritate cu amendă în sumă de 750 de lei. Totodată, ea va rămâne fără permisul de conducere pentru 60 de zile“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Aceștia le recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație, să fie foarte atenți la prioritate în intersecții și să nu aibă alte ocupații în timp ce conduc.

O intersecție cu probleme

Zona intersecției străzilor Dezrobirii și Horia este una cu probleme, aici producându-se frecvent accidente de circulație, cele mai multe provocate de șoferii care circulă pe strada Dezrobirii și nu observă indicatorul „Oprire“ montat înainte de intersecția cu strada Horia. Ultimul accident de acest gen a avut loc pe 18 mai, când un taximetrist a fost rănit în urma unui accident provocat de o șoferiță de 21 de ani. Polițiștii de la Rutieră au stabilit atunci că șoferița nu a respectat indicatorul „Oprire“, nu a acordat prioritate de trecere și a lovit taxiul care circula pe strada Horia.
În urma impactului, autoturismul a fost proiectat pe trotuar, iar după ce a trecut peste un indicator rutier a rămas suspendat pe gardul unei case. Proprietara imobilului respectiv spunea atunci că nu este prima dată când aici se produc accidente și că autoritățile ar trebui să facă ceva, pentru că s-a săturat să tot repare gardul. Mai mult, în urmă cu un an aici fusese ruptă și conducta de gaze, tot în urma unui accident rutier. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, instituție care are un reprezentant în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale din cadrul Primăriei Craiova, susțineau atunci că vor analiza sesizările oamenilor care locuiesc în zona intersecției străzilor Dezrobirii și Horia și că „se va studia oportunitatea și posibilitatea de a amplasa relantoare de viteză („cocoașe“ – n.r.) în zonă, astfel încât conducătorii auto să reducă viteza în apropierea acestei intersecții”. Dar până să se ajungă la o soluție, aici a mai avut loc un incident rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS