16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe caută programatori și alți specialiști IT în Craiova

Se caută programatori și alți specialiști IT în Craiova

Și anul trecut, firma IT Six a înființat posturi noi și căuta alți specialiști IT, pe lângă echipa existentă, inclusiv pentru a-i înlocui pe cei care plecaseră peste graniță (Foto: arhivă GdS)
Și anul trecut, firma IT Six a înființat posturi noi și căuta alți specialiști IT, pe lângă echipa existentă, inclusiv pentru a-i înlocui pe cei care plecaseră peste graniță (Foto: arhivă GdS)

Firma IT Six Global Services estimează dublarea numărului de angajați programatori la Craiova în următorii trei ani, ca urmare a contractelor noi încheiate și a creșterii cererii pe piața de profil IT, precum și a cererii din industria auto. Firma are însă probleme în recrutarea de personal, pe motiv că nu găsește pe piața locală specialiștii IT de care are nevoie. Circa 20 de posturi scoase la concurs de câteva săptămâni nu-și găsesc ocupanți.
O firmă de IT din Craiova – IT Six Global Services – informează că va face angajări masive de specialiști software, începând din partea a doua a anului 2016 și continuând și anii următori. IT Six susține că va crește numărul de locuri de muncă noi ca urmare a numărului mare de „contracte noi încheiate de companie în 2016 și a creșterii cererii de servicii de dezvoltare software în diverse piețe precum SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Olanda și Norvegia, unde IT Six este deja poziționată strategic“, informează IT Six, printr-un comunicat de presă.

Firma angajează specialiști software

„De la începutul acestui an am angajat 23 de persoane în toate departamentele firmei – tehnice și administrative. Ritmul angajărilor se va accelera în a doua jumătate a anului. Țintim o creștere anuală compusă de peste 20% în următorii ani“, a spus Vali Iancu, directorul executiv al IT Six.
Cele mai multe posturi noi vor fi înființate în zona de dezvoltare software, pentru programatori Java, Javascript, .Net și PHP, precum și în departamentul de asigurare a calității, unde firma recrutează personal cu experiență, dar și debutanți, informează compania printr-un comunicat de presă. De asemenea, „Departamentul tehnologiilor embedded va crește, în următoarele trimestre, bazat pe cererea din industria auto europeană“, au precizat reprezentanții IT Six.
„Poziționarea IT Six ca furnizor preferat în piața globală de servicii software cu valoare adăugată mare ne aduce un număr din ce în ce mai mare de proiecte, din țări precum SUA, Germania, Australia și Canada. Estimăm că vom ajunge la 250 de angajați în Craiova până la finalul lui 2019“, a declarat antreprenorul craiovean.
Compania are în prezent 145 de angajați, majoritatea lucrând în sediul central din Craiova.

Criză de specialiști buni software, în Craiova

Nu este un secret că tinerii informatici eni specializați în IT pleacă din Craiova în alte părți după ce termină facultatea sau imediat după ce s-au angajat în Craiova și capătă ceva experiență. Astfel, firma IT Six găsește cu dificultate programatori buni în Craiova. Un reprezentant al IT Six a declarat pentru GdS că „și acum avem probleme în recrutarea de programatori. Avem 20 de posturi scoase la concurs de câteva săptămâni și avem probleme în a recruta din același motiv ca și anii anteriori: sunt prea puțini oameni buni printre absolvenții de facultăți de specialitate și se bat toate firmele din IT pe ei“, a spus un reprezentant al IT Six.
Așa se întâmplă și la alte firme din domeniul IT care vor să recruteze personal de calitate, la nivel local. În Craiova sunt peste 35 de firme care activează în domeniul IT. Multe dintre acestea scot periodic posturi la concurs, fie ca urmare a creșterii necesităților de angajare (extindere a firmei), fie ca urmare a migrației personalului, din cauza faptului că angajații pleacă la alte firme, în alte orașe sau alte țări.
Compania mai informează că a finalizat un program de instruire pentru studenți, în urma căruia toți participanții au fost angajați. Următoarele programe de instruiri denumite în branșa IT „internship“ vor fi demarate la mijlocul lunii iulie, iar participanții la astfel de programe sunt remunerați pe perioada internship-ului, potrivit datelor transmise de firmă către GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS