14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcuzată de furt de bijuterii în Germania, reținută la Craiova

Acuzată de furt de bijuterii în Germania, reținută la Craiova

Femeia a fost reținută ieri de polițiști și urmează ca instanța de judecată să demareze procedurile de extrădare
Femeia a fost reținută ieri de polițiști și urmează ca instanța de judecată să demareze procedurile de extrădare

Ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au depistat și prins, ieri-dimineață, o femeie de 39 de ani din Craiova, căutată de autoritățile germane pentru comiterea mai multor furturi de bijuterii.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj spun că femeia, pe numele său Maria Serdaru, era căutată în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania. „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, cu sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj, au depistat-o în municipiul Craiova pe S. Maria, de 39 de ani. Pe numele acesteia, autorităţile judiciare germane au emis mandat european de arestare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a mai multor infracţiuni de furt de bijuterii, creând un prejudiciu de 26.650 de euro“, au precizat polițiștii doljeni.
Femeia a fost dusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au emis pe numele ei o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Maria Serdaru a fost încarcerată în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentată în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova pentru emiterea mandatului de arestare şi demararea procedurilor de extrădare.
În noiembrie, anul trecut, oamenii legii au depistat, în Craiova, altă femeie pe numele căreia autoritățile din Germania (Procuratura Stuttgart) emiseseră un mandat european de arestare. Este vorba de Ioana Văduva, de 48 de ani, care a fost acuzată de autoritățile germane de săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de furt de bijuterii. Faptele ar fi fost comise pe teritoriul Germaniei, în cursul anului 2014, împreună cu alte persoane, iar prin aceste infracţiuni s-a creat un prejudiciu de peste 33.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS