Acasă Local Dolj Suspect de trafic de droguri, prins pe Aeroportul din Craiova

Suspect de trafic de droguri, prins pe Aeroportul din Craiova

Oamenii legii au găsit patru kilograme de canabis într-un colet trimis din Spania
Oamenii legii au găsit patru kilograme de canabis într-un colet trimis din Spania
Oamenii legii au găsit patru kilograme de canabis într-un colet trimis din Spania

Un craiovean de 33 de ani, pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru trafic de droguri, a fost reținut sâmbătă de ofițerii Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Craiova, după efectuarea controlului de frontieră. Bărbatul este suspectat că, împreună cu alți craioveni, a comercializat în județul Dolj canabis și rezină de canabis, droguri care au fost procurate din Spania.
La sfârșitul lunii mai, ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate i-au prins în flagrant, în Craiova, pe Ionuţ Logofătu, zis Slabu, şi pe Ovidiu Gelu Ghiţă, în timp ce ridicau un colet primit din Spania, în care s-au găsit patru kilograme de canabis. Imediat după flagrant, oamenii legii au făcut opt percheziţii domiciliare în Craiova şi judeţul Dolj, în urma cărora au fost ridicate cinci grame de canabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop și sumele de 8.650 de lei şi 1.150 de euro. Cercetările au fost preluate și continuate de procurorii DIICOT, care, pe 28 mai, au cerut și obținut arestarea preventivă a lui Ionuț Logofătu și a lui Ovidiu Ghiță. Cei doi au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Ulterior, pe 2 iunie, oamenii legii au ridicat alți doi craioveni – Ionuț Grămescu, zis Grame, și Marius Bulescu, zis Begu, suspectați că fac parte din gruparea infracțională specializată în trafic de droguri. Cei doi au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile pe 3 iunie, tot printr-o hotărâre a judecătorilor de la Tribunalul Dolj. Câteva zile mai târziu, pe 8 iunie, oamenii legii au cerut și obținut arestarea în lipsă a altui suspect. Este vorba de Daniel Șerban, poreclit Begu, de 33 de ani, din Craiova.
Bărbatul a fost prins sâmbătă, după ce s-a întors din Italia, de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Craiova. Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că, sâmbătă, în jurul orei 17.30, polițiștii de frontieră „l-au depistat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România din direcţia Italia, Ciampino, pe Ş. Daniel, de 33 de ani, din Craiova, faţă de care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, în sarcina căruia s-a reţinut că a constituit un grup organizat care a avut ca scop vânzarea de droguri“. Craioveanul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale şi dus în arestul IPJ Dolj de pe strada Amaradia.
Anchetatorii au mai precizat că în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version