11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimar ales cu 92%, cel mai mare procent din ţară

Primar ales cu 92%, cel mai mare procent din ţară

Adi Câmpeanu, primarul din Runcu (Foto: Eugen Măruţă)
Adi Câmpeanu, primarul din Runcu (Foto: Eugen Măruţă)

Primarul ales cu cel mai mare procent din ţară este gorjeanul Adi Câmpeanu, de 40 de ani, din comuna Runcu. Social-democratul, care a fost în trecut şi membru al PNL, a obţinut 92% din voturile valabil exprimate duminică. Prezenţa la urne în comuna Runcu a fost de 87%. În fiecare secţie primarul în funcţie a câştigat cu peste 85% din voturile cetăţenilor şi s-a clasat la o distanţă foarte mare de următorul clasat. Candidatul liberal a obţinut doar 7%, respectiv doar 200 de voturi. Adi Câmpeanu are şi o majoritate confortabilă în Consiliul Local, obţinând 14 mandate de consilier local, dintr-un total de 15, fiind, de asemenea, un record la nivel judeţean şi naţional. Primarul are numai 40 de ani, însă şi-a trecut deja la activ al treilea mandat de primar şi încă două de viceprimar.

Au venit din Spania şi Italia să voteze

Potrivit edilului, la urne au fost prezenţi şi cetăţeni din Spania şi Italia, plecaţi la muncă în ţările respective: „Oamenii au votat în număr mare. Nu numai votul este cel mai mare din ţară, din câte se spune, şi prezenţa a fost foarte bună. Oamenii sunt interesaţi de dezvoltarea comunei, de proiectele pe care le-am propus și am câştigat toate secţiile cu peste 85%. Le mulţumesc cetăţenilor din Runcu şi, mai ales, celor care au venit din afara ţării să voteze. Am văzut oameni din Spania, din Italia care s-au întors să voteze şi apoi au plecat. Am fost emoţionat când am văzut o asemenea atitudine. Suntem obligaţi să facem treabă la scorul acesta, mai ales că avem şi 14 posturi de consilieri locali din 15. Acum patru ani am avut 87%, iar acum am depăşit“, a spus Adi Câmpeanu, care conduce cea mai întinsă comună a judeţului Gorj, cu o populaţie de 5.500 de locuitori.

Primar la al şaptelea mandat

Primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu, a obținut şi el 79% din voturile cetățenilor, fiind unul dintre cei mai longevivi primari din Gorj. Acesta este la conducerea localității încă din anii 1990. Emil Cătănoiu a rămas primarul cu cel mai lung mandat din județ, după ce Elena Mosor a pierdut bătălia din 5 iunie, după 26 de ani de mandat. Altă primăriţă ajunsă la al şaselea mandat a fost reconfirmată în funcţie. Este vorba de Maria Vasilescu, din Ţânţăreni. Emil Cătănoiu conduce însă în topul mandatelor, cel obţinut duminică fiind cel de-al şaptelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS