11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de la Școala „Traian“ vor învăța din toamnă la mansardă

Elevii de la Școala „Traian“ vor învăța din toamnă la mansardă

Școala gimnazială „Traian“ din Craiova a început lucrări de mansardare la unul dintre corpurile de clădire pentru crearea a trei clase noi, încă de anul trecut. Inițial, termenul de execuție era decembrie 2015. Directorul unității școlare spune însă că a fost nevoie de prelungirea contractului din cauza unor situații neprevăzute și în aceste condiții lucrările s-au extins până în primăvară, recepția fiind făcută abia la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Cu toate acestea, noile spații de învățământ nu sunt utilizate. Managerul școlii spune că elevii vor intra în respectivele clase din toamnă, iar până atunci se vor mai face și alte mici investiții. 

Nu mai puțin de 915.000 de lei au fost investiți în mansardarea unui corp de clădire al Școlii gimnaziale „Traian“ din Craiova. Directorul unității școlare, Maria Dașu, spune că aceste lucrări au fost realizate din necesitatea de a crea noi clase pentru elevii de la pregătitoare, efectivele fiind și de 35 de copii, care învață în laboratoare. În aceste condiții au fost proiectate trei clase, fiecare cu suprafețe de peste 70 mp și două grupuri sanitare cu suprafețe de 18 mp. Noile spații ar fi trebuit să fie date în folosință după vacanța de Crăciun din acest an școlar.
„Investiția nu s-a finalizat la timp. Au fost întârzieri pentru că au apărut situații neprevăzute. A fost nevoie de lucrări suplimentare. În plus, în sezonul rece nu s-a lucrat și așa s-a ajuns ca să finalizăm abia acum, în primăvară. Am făcut recepția la sfârșitul lunii aprilie“, a declarat managerul școlii. Mutarea elevilor de la clasele pregătitoare în noile spații nu a fost însă realizată. Managerul spune că acestea vor fi date în folosință începând cu noul an școlar, pentru că mai trebuie făcute mici investiții.
„Pentru mansardă a fost făcută o casă a scării și vrem să punem lambriu pe pereți pentru că sunt văruiți cu lavabil alb și se murdăresc foarte repede. În plus, mai avem nevoie și de o balustradă pentru că atunci când vin să-și ia copiii, părinții și bunicii se sprijină direct de pereți“, a mai spus managerul.

Nu avem mobilier pentru sala de mese

În proiectul de mansardare a localului de școală a fost prevăzută și o sală de mese pentru implementarea programului after school, precum și o chicinetă. Numai că sala de mese nu poate fi utilă pentru că nu au fost prevăzuți bani și pentru mobilier.
„Pentru clase avem mobilier achiziționat pe bani de la minister. Pentru sala de mese avem însă nevoie de scaune și mese și nu au fost prevăzuți bani pentru dotare. Am aflat însă că municipalitatea ar avea un acord-cadru pentru achiziționarea de mobilier în unitățile școlare și astfel am putea să rezolvăm și noi această problemă. Avem foarte multe solicitări pentru programul after school. Sunt peste 100 de părinți care au solicitat ca micuții lor să rămână și după-amiaza la școală și să beneficieze și de masa de prânz“, a precizat directorul Maria Dașu. Investițiile pentru localul mansardat continuă însă și la exterior. Muncitorii lucrau ieri de zor la fațada clădirii. „Această modernizare nu face parte din proiectul de mansardare. Este separat“, a explicat managerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS