11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDian Popescu, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Dian Popescu, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Senatorul de Gorj Dian Popescu, copreşedinte al Organizaţiei Judeţene a ALDE, a fost condamnat definitiv la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri să respingă apelurile declarate de inculpaţii din dosarul „Pavel“, precum şi de către procurori şi a menţinut astfel dispoziţiile primei sentinţe. „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de inculpații Pavel Ion Florin, Popescu Dumitru Dian, Popescu Titus Gabriel, Isar Nicolae şi Floarea Radu Dan împotriva sentinţei penale nr.1024 din 27 noiembrie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.18870/95/2012, privind şi pe intimatul inculpat Pârvulescu Dumitru. Obligă apelanţii inculpaţi Pavel Ion Florin, Popescu Dumitru Dian, Popescu Titus Gabriel, Isar Nicolae şi Floarea Radu Dan la plata sumei de 300 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii inculpaţi Pavel Ion Florin, Popescu Dumitru Dian, Popescu Titus Gabriel, Isar Nicolae şi Floarea Radu Dan şi pentru intimatul inculpat Pârvulescu Dumitru, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de 130 de lei, se vor plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 30 mai 2016“, potrivit Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei.

Dosar finalizat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat în primă instanţă pe Dian Popescu la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Senatorul a mai primit un termen de încercare de doi ani şi cinci luni. În dosar a mai fost condamnat şi primarul comunei gorjene Peştişani, Florin Pavel. Edilul a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi 30.000 de lei amendă penală. Termenul de încercare este de şase ani. A mai primit cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fratele lui Dian Popescu, Gabriel Titus Popescu. De asemenea, omul de afaceri Radu Dan Floarea, patronul firmei Tech Safety, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi un termen de încercare șase ani. Instanţa a confiscat de la inculpatul Floarea Radu-Dan suma de 1.113.962 de lei. Totodată, inginerul de şantier Nicolae Isar a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi patru ani termen de încercare. Interesant este că Dumitru Pârvulescu, director în Ministerul Finanţelor, acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă calificată, a fost achitat de prima instanţă.

Afaceri cu Primăria Peştişani

Este de amintit că edilul comunei din Peştişani, Florin Pavel, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită şi neglijenţă în serviciu. Senatorul Dian Popescu a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals şi dare de mită. Dosarul a vizat atribuirea de lucrări, în schimbul unor foloase, de către primarul Florin Pavel. Firma afaceriştilor Dian şi Gabriel Popescu, SC Maserati, a primit contractul de construire a bazei sportive din Peştişani, iar Tech Safety, deţinută de Dan Floarea, a efectuat lucrări la campusul şcolar. Procurorii au mai stabilit că primăria ar mai fi efectuat şi plăţi pentru lucrări neefectuate. Dosarul a mai vizat şi un contract de cesiune de creanţă de 2,5 milioane de lei, între două persoane fizice, afacere în care ar fi fost implicată şi Primăria Peştişani, prin demersurile făcute de edilul Florin Pavel. Acesta nu s-a mai înscris pentru un nou mandat de primar, declarând că vrea să se retragă din administraţia publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS