16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBariera Vâlcii - terminată, dar nerecepționată

Bariera Vâlcii – terminată, dar nerecepționată

Lucrările de reabilitare a străzii Bariera Vâlcii din Craiova au ajuns la final. Se fac ultimele retușuri la borduri și trotuare. Administrația locală spune că, până la sfârșitul săptămânii, strada va fi recepționată.

După doi ani de poticneli ale constructorului și de nervi pentru localnici, asfaltarea pe strada Bariera Vâlcii s-a finalizat. Administrația locală susține că lucrarea pe fonduri europene este gata, dar nu este recepționată. În prezent, ultimele echipe de muncitori fac retușuri la trotuare, borduri și guri de canal. La acest moment, strada Bariera Vâlcii este deschisă traficului. „Lucrarea pe strada Bariera Vâlcii nu a fost încă recepționată. S-au finalizat lucrările de amploare, se fixează acei piloni de protecție de pe trotuar. Se fac verificări dacă bordurile sunt la același nivel, dacă rosturile sunt aranjate între borduri, să nu fie goluri. Acolo unde sunt diferențe de nivel se vor aduce la același nivel, astfel încât să pregătim strada pentru convocarea comisiei de recepție. Se mai lucrează la ridicarea gurilor de canal la nivel. După cum merg lucrările, cred că la sfârșitul acestei săptămâni poate să fie convocată comisia de recepție. Acum strada este funcțională, traficul este fără restricții“, a declarat pentru GdS, viceprimarul Craiovei, Dan Dașoveanu.
Primele lucrări de reabilitare a carosabilului pe strada Bariera Vâlcii au început în 2014 și aveau ca termen final sfârșitul anului 2015, numai că recepția a tot fost amânată. Reabilitarea infrastructurii rutiere din Bariera Vâlcii a intrat pe același proiect din care au făcut parte şi străzile Râului şi Caracal. Suma alocată se ridică la circa 88 de milioane de lei, contribuţia Uniunii Europene fiind de 53,5 milioane de lei, cea a Guvernului României fiind de 27,5 milioane de lei, iar a beneficiarului, de aproximativ 3 milioane de lei. Suma alocată pentru reabilitarea străzii Bariera Vâlcii se ridică la aproximativ 39 de milioane de lei fără TVA. Firma care s-a ocupat inițial de lucrări a fost SC Imob Lux, numai că în vara anului 2015 societatea a intrat în insolvență, iar lucrările pe strada Bariera Vâlcii au bătut pasul pe loc. Ulterior, lucrările au fost continuate de liderul consorțiului care a câștigat licitația, și anume SC Tel Drum. S-a ajuns la jumătatea anului 2016 și încă nu s-a făcut recepția străzii, care este una dintre arterele intens circulate ale orașului. La acest moment, administrația locală dă ca termen final al lucrărilor și totodată recepția străzii, sfârșitul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS