12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Râului, plombată înainte de recepție

Strada Râului, plombată înainte de recepție

Pe strada Râului din Craiova încep să apară plombele înainte ca artera să fie recepționată de primărie. Primele porțiuni cu asfalt decopertat și-au făcut apariția zilele trecute, pe sensul de mers către Brestei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Dimitrie Gerota și intersecția cu Elena Teodorini. Suprafața decopertată nu era foarte mare, de doi-trei metri pătrați, ulterior fiind acoperită cu un strat nou de asfalt. Trei astfel de plombe au apărut între cele două intersecții menționate, însă lucrările nu s-au oprit aici. De la intersecția cu strada Elena Teodorini și până la cea cu strada Brestei, unde se termină, de altfel, strada Râului, s-au făcut noi decopertări, mai exat zece. Faptul că se fac reparații pe o arteră importantă de circulație nu ar fi o problemă, dar dacă ne gândim că strada Râului a fost reabilitată din fonduri europene, pe bani grei, iar lucrarea nu a fost încă recepționată, apare un mare semn de întrebare în ceea ce privește calitate lucrărilor.
Strada Râului face parte dintr-un proiect european de reabilitare a trei mari artere din Craiova, alături de Caracal și Bariera Vâlcii, un proiect în valoare de 40 de milioane de lei (fără TVA) câștigat de o asociere de patru firme, cu Tel Drum ca lider de asociere. Dintre cele trei, doar strada Caracal a fost recepționată, pe Bariera Vâlcii se lucrează de mai bine de doi ani, iar pe Râului încep deja să apară plombele. Reprezentanții Primăriei Craiova susțin că aici „se remediază observațiile comisiei de recepție“, după cum ne-a transmis viceprimarul Mihail Genoiu, însă reparațiile care se fac acum în regim de urgență, în prag de recepționare a obiectivului, denotă modul defectuos în care s-a lucrat pe acest tronson.
Tel Drum nu se poate lăuda nici cu strada Caracal, recepționată la sfârșitul anului 2014, pe care au mai apărut probleme în 2015, dar și în acest an. Chiar și în prezent artera prezintă deficiențe. Despre strada Bariera Vâlcii nu se mai pot spune multe lucruri. Aici umilința localnicilor a depășit orice limită, deoarece constructorul se chinuiește de mai bine de doi ani să termine lucrarea. Primăria anunţa și ieri că „în vederea executării lucrărilor de aşternere a stratului de uzură din mixturi asfaltice pe tronsonul cuprins între zona Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova şi zona intersecţiei cu strada Toamnei se va închide circulaţia rutieră pe strada Bariera Vâlcii, de la intersecţia cu bulevardul Dacia, până la Centrura de Nord (DN 65 F), în perioada 13 mai, ora 7.00 – 15 mai, ora 24.00“. În perioada de restricţii, în zonă vor avea acces doar maşinile echipajelor de intervenţie (în intervalul 13 mai -15 mai) şi mijloacele de transport în comun (numai vineri, 13 mai).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS